Cinci soldati afgani, ucisi intr-un atac aerian al NATO

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cinci soldati afgani au fost ucisi si opt au fost raniti joi dimineata in timpul unei operatiuni aeriene in provincia Logar, la sud de Kabul, a Fortei internationale a NATO in Afganistan (ISAF), care a confirmat ulterior omorarea ‘accidentala’ a militarilor, transmite AFP citata de Agerpres.

‘Cinci membri ai armatei afgane au fost ucisi si opt au fost raniti de o lovitura aeriana a ISAF’, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al guvernului provincial, Din Mohammad Darvish.

In timpul atacului, a fost lovit un post al armatei afgane situat pe o colina in districtul Charkh, a precizat Khalilullah Kamal, reprezentant al autoritatilor locale. ‘Anterior, acest post a fost ocupat de americani, dar de cand ei l-au parasit aici s-a instalat armata afgana’, a indicat acelasi reprezentant, citat de AFP.

ISAF a confirmat ceea ce ea a numit uciderea ‘accidentala’ a militarilor afgani in cadrul operatiunii aeriene a coalitiei. ‘Putem confirma ca cel putin cinci soldati au fost accidental omorati in aceasta dimineata (de joi) in cadrul unei operatiuni in estul Afganistanului’, a declarat Cathleen Snow, purtator de cuvant al ISAF.

Moartea celor cinci soldati afgani risca sa tensioneze si mai mult relatiile dintre guvernul de la Kabul si aliatii sai din NATO, care lupta impotriva unei insurectii a talibanilor, inlaturati de la putere in 2001.

‘Afganii mor intr-un conflict care nu este al lor’, declara presedintele Hamid Karzai intr-un articol publicat luni de Washington Post.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2