Cinci turisti salvati pe partiile din Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 30 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014,  jandarmii montani au actionat pe partiile de schi pentru a asigura un climat de siguranta in zona partiilor de schi, pe traseele turistice adiacente, atat pentru mentinerea linistii, cat si pentru prevenirea infractiunilor si indrumarea turistilor aflati pe traseele montane. 

Jandarmii montani au actionat in vederea salvarii turistilor aflati in dificultate, actionand in colaborare cu formatiunile Salvamont.

Astfel, cinci turisti au solicitat interventia jandarmilor montani din Suior sau Cavnic.

Jandarmii montani si salvamontistii au intervenit pentru acordarea primului ajutor in cazul unei femei de 27 de ani, din Neamt care acuza dureri la nivelul genunchiului, echipajele mixte procedand la imobilizarea genunchiului cu o atela dupa care transportarea persoanei cu achia la baza partiei, unde a fost preluata de catre formatiunea SMURD.

De asemenea, jandarmii montani au fost sesizati ca pe o partie din statiunea Cavnic, un tanar acuza dureri in zona omoplatului stang. Jandarmii si salvamontistii i-au acordat primul ajutor tanarului din Cluj  prin imobilizarea omoplatului cu o fasa dupa care a fost transportat cu achia la baza partiei, de unde a fost preluat de catre un echipaj SMURD.

Un al treilea caz in care au intervenit jandarmii montani a fost pentru acordarea primului ajutor unei femei din Baia Mare care s-a accidentat la nivelul genunchiului, jandarmii in colaborare cu salvamintistii actionand la imobilizarea genunchiului cu doua atele dupa care a fost transportata cu achia la baza partiei, unde a fost preluata de catre grupul de prieteni cu care se afla la schi si transportata la Spitalul din Baia Mare.

In data de 3 ianuarie, jandarmii montani din Cavnic au mai intervenit pentru acordarea primului ajutor si transportarea la baza partiei a unei femei din Arad care s-a accidentat la nivelul genunchiului.

In data de 4 ianuarie, jandarmii montani din cadrul Postului Montan Suior au observat o persoana cazuta pe partia de schi ce prezenta escoriatii la nivelul fetei. Persoanei in cauza, de 67 ani, din Cluj Napoca, i-a fost acordat primul ajutor si a fost condusa la baza partiei.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2