Cine e vinovat pentru deszapezirea de “calitate” in Baia Mare: Documentele care distrug conceptul de „oras la cheie”

documentare-oras-sub-zapada-baia-mareComisia constituita la nivelul CL de analiza a motivelor care au dus la lipsa unei firme care sa faca deszapezirea in Baia Mare pana la inceputul iernii 2016-2017 e aproape de a ajunge la o concluzie finala.

Formata din consilieri ai fiecarui partid care are reprezentare in forul local, a strans mai multe documente intocmite de diverse compartimente ale Primariei in ultimii doi ani.

Concluziile sunt greu de digerat. Incompetenta, lipsa de viziune si interesele obscure ale celor cu putere de decizie din executiv au adus Baia Mare intr-o situatie jenanta. Integritatea fizica a cetatenilor sai a fost pusa in pericol. Platitorii de taxe si impozite au fost umiliti.

Documentele, prezentate in exclusivitate in emisiunea Atac la cenzura, arata ca ordonatorul principal de credite, primarul orasului, a avut inca din 4 noiembrie 2015, predat si avizat studiul de oportunitate privind concesionarea serviciului de deszapezire. Studiul a costat cateva zeci de mii de lei si a fost facut de firma satmareana Eunitas.

„Aceasta documentatie nu a fost niciodata apropata de catre ordonatorul de credite… HCL-ul intocmit de catre compartimentul de specialitate nu a fost introdus vreodata in dezbaterea CL” (foto 1 – 3), se arata intr-un raport trimis catre aceasta comisie de directorul genearal al Primariei, Vasile Marcel Barbul.

Mai mult, la momentul redactarii proiectului de HCL prin care se prelungea contractul aflat la acea data in derulare cu firma Rosal pana in decembrie 2018 (foto 4-5, Proiectul a fost insotit de raportul de specialitate prin care i se atragea atentia primarului, in februarie 2016, ca „Baia Mare risca sa ramana fara operator si sa accepte, printr-o procedura de urgenta, oferte total dezavantajoase pentru oras”. Nici acest HCL nu a fost introdus vreodata pe ordinea de zi a CL.

De ce Catalin Chereches a blocat toate aceste documente? De ce a riscat functionarea orasului in perioada iernii? A fost interes sau doar nepricepere? Intrebari la care avem fiecare dintre noi raspuns in urma analizei documentelor prezentate.

Text de Romeo DOBOCAN

Foto deschidere: Giulia Strebeli

 

informare-deszapezire-pag-1 informare-deszapezire-pag-2 informare-deszapezire-pag-3

proiect-hcl-pag-1 proiect-hcl-pag-2

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

5 Comments

 1. Cetatean BM

  Foarte bine scris. Si asa imi era lehamite de clasa politica si ieseam la vot doar sa-mi anulez votul (pentru a nu fi furat). Dar aceste incompetente ma fac sa ma gandesc din nou la vot. Cu ajutorul vostru, al media in general, cunoasterea unor concluzii ma fac ca la urmatoarele alegeri sa VOTEZ PE ORICINE numai pe cei care au fost acuma la conducere, NU.

  Nu stiu daca are legatura, dar pe mine nu ma incalzeste cu nimic vara, orasul frumos impopotonat cu flori pe toate sensurile giratorii, ca SPAU ar fi facut, poate nu primaria… si iarna sa fie un asa dezastru.

  Tin sa transmit, ca simplu cetatean, domnului Chereches, domnului Rob si ceilalti din conducerea orasului ca toata populatia, toti cei care converseaza pe aceasta tema, sunt siderati, dezamagiti si indignati de aceasta bataie de joc.

  Locuiesc pe bulevardul Traian, si asa ceva nu am vazut de cand ma stiu, de 14 ani +.

  Noi, cei care platim taxe, fir-ar al dracului de taxe, sa ajungem sa fim bataia de joc al unor incompetenti si manipulari / influente politice.

  Se vehiculeaza ideea ca Rob este mana dreapta a lui Chereches. Ca, edilul suspendat ar fi vrut “sa arate” ce inseamna orasul fara el, ca Rob este in concediu taman cand situatia este iesita de sub control… Nu era contract, firma de deszapezire, si el pleaca in concediu? Orice activitate implica o RESPONSABILITATE, DOMNILOR!!!! Iar responsabilitatea neindeplinita atrage dupa sine (intr-o tara normala) o penalizare. Cu ce ii penalizam noi pe acesti incompetenti?

  Cum putem atrage atentia? Sa claxoneze fiecare sofer cand trece prin fata primariei?
  Sa facem proteste de strada?
  Ce ar trebi sa facem? Pentru ca in ROMANIA, s-a ajuns la o totala IGNORANTA, domnii acesti nu au “frica” de consecinte.

  Sa va crape obrazul de rusine, domnilor primari!

  Reply
 2. mmm

  aia de la rosal nu au mai fost “agreati”, cel putin asau am auzit eu de la ratele de pe sasar, din cauza ca primarasul cu is de interlop, kake, le-a cerut ceteva milioane de galbeni spaga …. in rest oamenii cu scaun la cap au stiu de la inceput de ce nu avem dezapezire in oras, acuma avem si dovada clara … dupa astfel de dovezi toti cei implicati in manevra asta penala, ar trebui sa-si dea demisia si sa fie anchetati … in special Kake

  Reply
 3. tindela

  D-le Chereches… Dati-va demisia din functia de primar ales.. Credeti-ne, e cea mai buna solutie…Va rugam noi, baimarenii care v-am votat…Ne ajunge pana peste cap modul defectuos in care se desfasoara activitatea administrativa in acest oras… in aproape toate domeniile….Ne-ati incurcat grozav cu problemele dumneavoastra in justitie… probleme care vedem ca oricum nu se mai rezolva… mai devreme sau mai tarziu veti fi condamnat oricum… Ce rost mai are sa ne sicanati atata pe noi cetatenii??? Ce rost mai are????? Politic si administrativ sunteti terminat…. o stiti si dumneavoastra… TERMINAT!!! Ce rost mai are atunci s-o lungim??? Ce vreti sa demonstrati prin incapatanarea de care dati dovada???

  Reply
  1. baimarean

   Am zis-o și altădatată: dacă era bărbat și ținea la Baia Mare(după cum se tot laudă) și-ar fi dat demisia demult.Dar nu-i decât un țafandache ce a ajuns la pârghiile puterii și pe care vrea( a vrut) sa le transforme în jucăria sa preferată.

   Reply
 4. gabi

  Am inteles de la cATALIN kERECHES la o emisiune cu d-voastra D-NULE dOBOCAN DEC Isunteti martori ca si la drumuri va fi aceiasi poveste daca nu se face licitatia din timp avand in vedere ca firma care face acum lucrarile are contract pana in luna februarie 2017 si deja ar fi trebuit scos la licitatie inca din luna decembrie spunea atunci CK tocmai ca sa nu se ajunga ca si la dezapezire . In aceste conditii tot pe catalin o sa dati vina ?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1