Cinema: “Aladdin” s-a instalat confortabil pe prima pozitie a box-office-ului nord-american

Nimic nu pare sa opreasca Disney, care, dupa “‘Captain Marvel’ si “Avengers: Endgame”, a plasat in acest weekend “Aladdin” pe prima pozitie a box-office-ului nord-american, inaintea unei noi serii de blockbustere asteptate mai tarziu in acest an, informeaza AFP, titreaza Agerpres.

Adaptat dupa desenul animat care a marcat intoarcerea casei lui Mickey in atentia publicului in 1992, “Aladdin” a inregistrat incasari de 86,1 milioane de dolari de vineri pana duminica, potrivit rezultatelor preliminare ale firmei de specialitate Exhibitor Relations. Potrivit acesteia, filmul va obtine 105 de milioane de dolari pe ansamblul acestui week-end lung, care include Memorial Day (luni), zi in care sunt comemorati soldatii americani care au murit in lupta sau in serviciul militar. Daca luam in calcul si incasarile la nivel international, “Aladdin” a vandut deja bilete in valoare de 207 milioane de dolari, ceea ce ar trebui sa-l pozitioneze, la final, destul de bine printre numeroasele adaptari de animatii care au lansat Disney din 2015.
In regia lui Guy Ritchie (”Snatch”, 2000; ”Sherlock Holmes”, 2009), filmul ii are in distributie pe actorul egipteano-canadian Mena Massoud, in rolul lui Aladdin, si pe Will Smith, care-l interpreteaza pe intempestivul si irezistibilul duh ce salasluieste in lampa fermecata.

In urma acestor rezultate, “Aladdin” pare sa fi inlaturat fara drept de apel “John Wick: Chapter 3 – Parabellum” de pe prima pozitie a box-office-ului, dupa ce acesta a obtinut incasari de doar 24,3 milioane de dolari de vineri pana duminica. Pentru cele patru zile ale weekendului lung, Exhibitor Relations prevede pentru acest al treilea episod din celebra saga cu asasini incasari totale de 30,5 milioane de dolari, ceea ce ar aduce vanzarile de bilete la 107,1 milioane de dolari de la lansarea sa cu zece zile in urma.

Pozitia a treia a topului ii revine unei alte productii Disney, “Avengers: Endgame”, cu incasari de 16,8 milioane de dolari pe parcursul a trei zile, dintr-un total estimat la 21,9 milioane de dolari pe intreg week-end-ul care include Memorial Day. Cu incasari la nivel mondial de 2,677 miliarde de dolari, acest ultim episod al sagai “Avengers” se indreapta incet dar sigur spre recordul stabilit de “Avatar”, cu 2,787 miliarde de dolari.

Locul al patrulea este ocupat de lumea extrem de colorata si neobisnuita din ”Pokemon Detective Pikachu”, un film realizat de Warner Bros si Legendary Pictures, cu venituri de 13,3 milioane de dolari in trei zile si estimari de 17 milioane de dolari pentru intregul weekend aniversar, care i-ar aduce per total 116,1 milioane de dolari de la lansarea sa in cinematografe cu doua saptamani in urma. Pe pozitia a cincea regasim un alt new-entry,”Brightburn”, un film care imbina genurile horror si sci-fi produs James Gunn (”Guardians of the Galaxy”, 2014; ”Guardians of the Galaxy Vol.2”, 2017), cu incasari de 7,5 milioane de dolari in trei zile. Avand drept subiect povestea unui copil venit de pe alta planeta care ajunge pe Pamant pe un meteorit, filmul doreste sa redefineasca genul filmului cu supereroi, relevand publicului latura intunecata a acestui mic orfan adoptat de o familie de fermieri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1