Cinematograful DACIA este 100% al baimarenilor. Cladirea a fost intabulata

Dupa multi ani, juristii Primariei Baia Mare au reusit intr-un final sa castige toate actiunile din instante, in ceea ce priveste Cinematograful DACIA. De curand cladirea a fost intabulata pe Municipiul Baia Mare.

Curios este faptul ca, primarul Catalin Chereches nu a suflat nicio vorba despre acest lucru care, pana la urma, ne intereseaza pe noi, toti. Cine stie, poate nu are de gand sa faca nimic cu imobilul, cel putin nu anul acesta. Vom vedea…

In 2018, Cinematograful Dacia se afla in posesia municipalitatii, din punct de vedere juridic, conform Legii 303/2008 insa faptic, imobilul nu a fost predat la timp de catre Romania Film (RADEF), care a intrat in insolventa, iar acest lucru a presupus alte si alte proceduri. Apoi, pe langa aceste disfunctionalitati, a fost si problema unei firme din Satu Mare, care a inchiriat de la RADEF un spatiu in Cinematograful Dacia, pe care l-a transformat intr-o sala de bowling. Firma satmareana, la acea vreme, intentiona sa cumpere cladirea, dand inclusiv un avans in acest sens. Intr-un final juristii Primariei Baia Mare au reusit sa rezolve si aceasta problema.

Trebuie sa mai stiti faptul ca functionalitatea Cinematografului DACIA nu poate fi schimbata.

Av. Cristian Niculescu Tagarlas, consilier local: ”Este obligatoriu sa se pastreze functionalitatea cultural-artistica. Acolo poate fi o sala multifunctionala, cinematograf, sala de spectacole, o sala pentru diverse evenimente sau o sala de teatru, orice de pe domeniul cultural-artistic. Legea nu-ti permite sa-i schimbi functionalitatea.”

Astfel, dupa o serie de hopuri, cladirea este in sfarsit intabulata pe orasul Baia Mare, iar acest lucru il dorim si pentru Casa de Cultura a Sindicatelor. Aici va facem precizarea ca tot juristii Primariei Baia Mare au avut castig de cauza atat la Tribunalul Maramures, cat si la Curtea de Apel Cluj. La aceasta ora, dosarul a ajuns pe rolul instantei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie si e indubitabil ca municipalitatea va castiga, iar sindicatelor nu le va ramane decat sa se resemneze.

Revenim cu detalii.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1