Ciocolata si vinul rosu, efecte pozitive pentru vedere

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

O dieta bogata in surse de antioxidanti, cum sunt ciocolata, vinul rosu si ceaiul verde, are efecte pozitive asupra vederii persoanelor cu glaucom, incetinind evolutia bolii, cel putin pe termen scurt, potrivit unui studiu al cercetatorilor spanioli.

Ciocolata, vinul rosu, ceaiul verde, cafeaua, mai multe fructe si legume incluse in dieta pot ajuta pacientii cu glaucom, o boala care afecteaza vederea si poate duce chiar la orbire. Toate aceste alimente sunt bogate in antioxidanti care par sa imbunatateasca functia retinei la pacientii cu glaucom, cel putin pe termen scurt, arata studiul, conform dailymail.com.uk citat de dcnews.ro.

Totusi, expertii spun ca singura speranta pentru un tratament care sa vindece glaucomul, o boala ireversibila, este terapia genetica, maladia transmitandu-se adeseori de la parinti la copii. Boala apare atunci cand fluidele din interiorul globului ocular creeaza presiune care poate afecta nervul optic. Fara tratare, boala duce la pierderea vederii periferice si, in cele din urma, la orbire.

Tratamentul actual consta in picaturi, administrate zilnic, care reduc presiunea intraoculara. Daca acest tratament nu mai da rezultate, pacientii pot fi supusi unor interventii chirugicale sau cu laser.

Noile sfaturi privind dieta care ajuta la incetinirea evolutiei bolii apar intr-o revista medicala spaniola, care a publicat un articol referitor la descoperirile expertilor oftalmologi de la Universitatea din Valencia, ce au analizat peste 20 de studii anterioare.

Consumul moderat de vin rosu, ciocolata si ceai verde ar putea fi benefic, spun cercetatorii.

Doua studii arata ca fructele si legumele ofera protectie in fata riscului de a dezvolta boala si recomanda consumul crescut de verdeturi, piersici, portocale si morcovi, toate foarte bogate in antioxidanti.

Studiile mai sugereaza ca persoanele care includ in regimul alimentar surse bogate in retinol, un antioxidant ce se gaseste din belsug in ficat si produsele lactate, si vitamina B1, din paine si cartofi, au un risc cu 50% mai mic de a se imbolnavi de glaucom fata de persoanele care consuma cantitati mici din aceste alimente.

Un studiu a descoperit ca efectele antioxidante al cafelei ar putea proteja impotriva degenerarii retinei. O alta cercetare a aratat ca alimentele bogate in grasimi omega-3 au efecte benefice privind incetinirea dezvoltarii glaucomului, pentru ca au proprietati antiinflamatorii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *