Ciolos: Debirocratizarea facuta la un mod inteligent trebuie continuata si dupa alegeri

Reclame home 1
Reclame home 1

dacian-ciolosDebirocratizarea, una facuta inteligent, trebuie sa continue si dupa alegerile parlamentare, pentru a oferi predictibilitate mediului de afaceri, a declarat marti premierul Dacian Ciolos, informeaza AGERPRES.

“Una sunt cifrele de pe hartie si alta este realitatea de pe teren. Altfel spus, nu este suficient sa avem crestere economica pe hartie daca nu gasim modalitatea ca aceasta dinamica a economiei reflectata in cifre sa poata sa se rasfranga si asupra dezvoltarii mediului antreprenorial. O sa repet de cate ori va fi nevoie — mediul antreprenorial inseamna locuri de munca, locurile de munca inseamna bani la buget, inseamna posibilitatea de a plati pensiile, inseamna posibilitatea de a finanta administratia si de a ajuta sa functioneze statul si de a da o dinamica dezvoltarii sociale, pana una, alta”, a spus Dacian Ciolos, in discursul sustinut la evenimentul “Topul National al Firmelor Private din Romania”.

Premierul a afirmat ca Guvernul a cautat, in primul rand, sa asigure o predictibilitate pentru mediul de afaceri, “intr-o perioada in care si in preajma campaniei electorale exista foarte multe tendinte de a schimba legi, de a veni cu legi noi, care nu totdeauna ajuta la coerenta cadrului legislativ”.

“Deci, in ideea aceasta a predictibilitatii am hotarat sa aplicam deciziile luate de Guvernul precedent in domeniul economic, dar (…) sunt niste lucruri pe care le-am inteles din discutii cu o parte din dumneavoastra ca nu-i suficient sa nu mai adoptam legi inutile sau care creeaza impredictibilitate, dar ca e important sa reducem pe cat posibil birocratia.

Sa facem in asa fel incat legile pe care le avem, aplicarea acestor legi, sa aiba o sarcina birocratica cat mai redusa pentru dumneavoastra. Si de asta am atacat acest domeniu cu masuri de reducere a birocratiei — o tema pe care continuam sa lucram. Avem in lucru inca un pachet de simplificare si debirocratizare la Ministerul de Finante, care impreuna cu ANAF, mai ales, dar nu numai, a supus dezbaterii publice o serie de masuri dintre care o mare parte vin din sugestii pe care le-ati facut dumneavoastra”, a aratat premierul.

In opinia sa, la capitolul reducere a birocratiei este nevoie de “o simplificare legislativa, pe cat posibil”.

“Si eu as zice o simplificare legislativa facuta inteligent. Sigur, e usor sa suprimi anumite legi, sa tai anumite taxe, dar poti sa rezolvi o problema intr-o parte si sa creezi o problema in alta parte pe care, pe urma, e mult mai greu sa o corectezi. Deci, de asta am luat lucrurile la rand si aceasta idee de debirocratizare trebuie sa continue indiferent ce se intampla dupa alegeri. Si trebuie sa continue in relatie cu dumneavoastra, pentru ca noi nu avem nevoie doar de o simplificare legislativa, avem nevoie de o schimbare de cultura institutionala. Spunea si domnul Jianu de faptul ca masurile preventive ar trebui sa domine sau in mod clar sa preceada masurile punitive.

In acest sens, am cerut si conducerii ANAF sa abordeze lucrurile in proceduri, in modul de lucru, dar, pot sa va spun ca si acolo, la fel ca si in alte institutii ale statului, avem nevoie in paralel cu schimbarea legislatiei sau simplificarea ei sa formam intr-o alta mentalitate si functionari care lucreaza cu companiile. Si aici avem nevoie de ajutorul dumneavoastra”, a sustinut premierul.

La evenimentul “Topul National al Firmelor Private din Romania” au mai fost prezenti consilierul prezidential Cosmin Marinescu, ministrul Economiei, vicepremierul Costin Borc, ministrii Finantelor si Muncii, Anca Dragu si Dragos Pislaru, ambasadorul SUA, Hans Klemn, presedintele CNIPMMR, Florin Jianu, reprezentanti ai firmelor premiate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2