Ciolos, despre linia de finantare “Profesori motivati in scoli defavorizate”: Initiativele de succes trebuie extinse

ciolos-sedinta-guvern 2Premierul Dacian Ciolos afirma ca prin lansarea liniei de finantare “Profesori motivati in scoli defavorizate” este valorificat modelul programului Teach for Romania, el adaugand ca initiativele de succes au nevoie sa fie valorificate si extinse la nivel national.

“Initiativele de succes, care si-au dovedit eficienta, au nevoie sa fie valorificate si extinse la nivel national. Azi, Ministerul Fondurilor Europene a lansat o linie de finantare care sprijina atragerea tinerilor profesionisti pentru a preda in scoli defavorizate din intreaga tara. Valorificam astfel modelul de succes al programului Teach for Romania, asa cum am promis in mai multe randuri, si asa cum ne-am propus prin Pachetul Anti-saracie — lansat in februarie”, a scris premierul Ciolos, marti, pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul a distribuit si un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), in care se anunta lansarea in consultare publica a apelului de proiecte “Profesori motivati in scoli defavorizate”, cu o alocare de 25 de milioane euro, pentru stimularea cadrelor didactice care lucreaza cu copii aflati in situatii speciale.

In acest comunicat, care a fost remis marti AGERPRES, MFE a precizat ca se doreste stimularea cadrelor didactice care lucreaza cu copii aflati in situatii speciale precum: copii cu risc ridicat de abandon scolar, majoritatea provenind din familii sarace, au dizabilitati, sunt de etnie roma sau din comunitati izolate etc; copii din spitale; copiii aflati in penitenciare (delincventa juvenila).

Apelul, finantat din Programul Operational Capital Uman (POCU), se adreseaza scolilor din medii defavorizate, organizatiilor neguvernamentale, organizatiilor publice cu atributii in domeniul educatiei, autoritatilor publice locale, furnizorilor de servicii de consiliere scolara, in parteneriat cu aceste scoli.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1