Ciolos, despre posibilitatea de a intra in politica: Nu atat vehiculul este cel important, ci modul in care il conduci

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Fostul premier Dacian Ciolos a declarat sambata, la Europa FM, ca se gandeste ca in urmatorii ani sa intre in politica romaneasca pentru a-si folosi experienta pe care a acumulat-o ca sef al Executivului intr-un partid deja existent, intr-unul nou sau sa stea in afara acestora si sa contribuie prin alte forme de organizare la ameliorarea modului de a face politica, informeaza AGERPRES.

El a subliniat ca in politica nu atat “vehiculul” este cel important, ci modul in care il conduci.

“Desigur, sunt mai multe variante: sa stau in afara partidelor si sa incerc sa-mi aduc contributia prin alte forme de organizare la ameliorarea modului de a face politica si de a-i incuraja pe cei care vor sa intre in politica si de a-i ajuta sa faca politica altfel, asa cum asteapta societatea, sau de a intra intr-un partid si de a incerca, prin exemplul propriu, sa aratam ca se poate face politica si altfel sau, sigur, si solutia de a face un alt partid. Dar teama mea e ca lumea se plictiseste repede de un partid si iar se intoarce la ideea ca, pana la urma, toti sunt la fel. Cred ca nu atat vehiculul e cel important, ci modul in care conduci vehiculul respectiv”, a precizat Ciolos.

Fostul prim-ministru a adaugat ca, pe termen scurt, in urmatorii doi — trei ani, doreste sa se faca util in tara, sa mentina echipa pe care si-a format-o la guvernare si sa ajute la dezvoltare.

“Pe termen scurt, pe urmatorii doi ani — trei ani, ma gandesc foarte serios la modul in care pot sa fiu de folos, aici, acasa, dupa tot ce am invatat in anii astia, pe de o parte. Pe de alta parte, ma gandesc la modul in care pot sa mentin aproape echipa sau o parte din echipa care s-a incropit anul trecut, la guvernare, si sa valorificam momentul asta pe care il traieste societatea din care facem parte. Care e modalitatea cea mai eficienta, din punctul meu si al nostru de vedere, de a fi util”, a explicat Ciolos.

Intrebat daca nu priveste cu teama la faptul ca ar putea intra intr-un partid, Ciolos a raspuns afirmativ, mentionand ca acesta a fost motivul pentru care nu a intrat intr-o formatiune politica.

“Ba da, de asta nici n-am intrat. Dar nu exclud. Dar, intotdeauna, atunci cand esti cu teama de ceva inseamna ca e o provocare la care inca nu am gasit modalitatea sa raspund si cred ca trebuie sa trec prin ea. Mi-a fost teama si sa fiu prim-ministru, mi-a fost teama si sa fiu ministru sau sa accept postul de ministru, dar faptul ca mi-a fost teama nu a insemnat ca nu le-am facut.

Ti-e teama pana la momentul in care incepi sa-ti asumi lucrurile respective, pentru ca teama te blocheaza sa faci anumite lucruri si cateodata e buna teama, pentru ca te fereste sa faci anumite prostii. Dar, de multe ori in viata, teama e o piedica de fapt, sa ne asumam sa trecem peste niste bariere si sa invatam niste lucruri noi”, a subliniat Dacian Ciolos.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2