Ciolos despre raportul privind Colectiv: Nu ma intereseaza sa tai capete doar de dragul de a satisface pe cineva

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dacian_ciolos_realitatea.netPremierul Dacian Ciolos afirma, referindu-se la rezultatele raportului Corpului de control privind interventia la clubul Colectiv, ca nu doreste „sa taie capete doar de dragul de a satisface pe cineva”, insa vrea „schimbari profunde”, iar daca acest lucru inseamna si „schimbari de responsabili la nivel de management” o va face.

„Sunt proceduri lipsa, nu e clara responsabilitatea, coordonarea lasa de dorit. In douazeci si ceva de minute dupa ce a fost anuntat incendiul la Colectiv s-au succedat la comanda operatiunilor 5 sau 6 pozitii ierarhice diferite. Nu cred ca in felul acesta putem vorbi de o eficienta in comanda si in luarea deciziilor. Nu poti, la fiecare 5 minute vine un nou sef ierarhic superior si preia el comanda, dupa 5 minute vine un alt sef ierarhic superior si preia el comanda si de fiecare data trebuie dat raportul”, a declarat Ciolos la Pro TV, intrebat despre raportul Corpului de control al premierului privind interventia la clubul Colectiv.

Seful Executivului a subliniat ca nu este interesat „sa taie capete”, ci doreste niste schimbari profunde.

„Nu ma intereseaza sa tai capete doar de dragul de a satisface pe cineva. Eu vreau sa se schimbe acolo profund niste lucruri si daca asta presupune si schimbari de responsabili la nivel de management, intr-o pozitie sau alta, o voi face si pe-asta. Ati vazut, la nivelul Inspectorului General pentru Situatii de Urgenta au fost luate deja niste masuri si daca va fi cazul si in alta parte — si la ministerul de Interne, si la ministerul Sanatatii si in teritoriu”, a adaugat premierul.

Interventia de urgenta in urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost in mare parte o actiune necoordonata, cu elemente de improvizatie a autoritatilor, se arata intr-o sinteza a raportului Corpului de control al premierului. Potrivit documentului, absenta coordonarii a fost generata in principal de: „lipsa de exercitii in caz de urgente majore, neconcordante in legislatie si baza materiala deficitara”. In plus, autoritatile nu ar fi declansat imediat Planul Rosu de Interventie, iar cand a fost declansat acest lucru nu a fost comunicat tuturor institutiilor responsabile.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole