Ciolos despre reportajul Sky News: Este inadmisibil, nu poti sa denigrezi o tara fara sa ai dovezi

Reclame home 1
Reclame home 1

dacian_ciolos_realitatea.netPremierul Dacian Ciolos a declarat joi, referindu-se la reportajul realizat de jurnalistii de la Sky News, ca autoritatile romane au luat pozitie in acest caz si a subliniat ca este inadmisibil sa existe asemenea atitudini prin care o tara sa fie denigrata fara dovezi.

Intrebat daca autoritatile romane au cerut explicatii dupa reportajul realizat de Sky News, Ciolos a replicat: „Da. Domnul ambasador de la Londra a si spus public initiativele pe care le-a avut si pe masura ce vom avea informatii mai precise despre ce s-a intamplat acolo si eu am transmis ca vreau sa luam pozitie pentru ca e inadmisibil sa existe astfel de atitudini din partea unei prese care este libera. Nu poti sa denigrezi o tara fara sa ai dovezi atunci cand vii cu anumite afirmatii”.

Ambasada Romaniei la Londra a anuntat, marti, ca a preluat pozitiile institutiilor abilitate ale statului roman (IGPR si DIICOT) si le-a transmis cu scop de drept la replica postului de televiziune Sky News, fiind totodata sesizata autoritatea de reglementare din domeniul comunicatiilor din Marea Britanie, OFCOM, referitor la continutul reportajului Criminal Gang Selling Military Weapons, difuzat de respectivul post in ziua de 7 august, in care se prezinta presupusi traficanti de arme romani.

Intr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook, Ambasada arata ca precizarile autoritatilor romane au fost transmise si ministerului britanic al Afacerilor Externe si Agentiei Nationale pentru Infractionalitate (National Crime Agency), iar in scrisorile remise entitatilor mentionate, reprezentanta diplomatica a subliniat „caracterul imprecis, incomplet si incorect al informatiilor prezentate in reportajul mentionat, care nu sustin concluziile anchetei jurnalistice respective, si care sunt de natura a proiecta o imagine negativa a Romaniei in randul publicului britanic”.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2