Ciolos: E aproape gata un masterplan de actiuni prioritare pentru pregatirea presedintiei Consiliului UE din 2019

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

dacian-ciolosPremierul Dacian Ciolos a anuntat luni ca este aproape finalizat un masterplan de actiuni prioritare pentru pregatirea, din punct de vedere administrativ si tehnic, a preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului UE in 2019, informeaza AGERPRES.

“Este aproape gata un masterplan de actiuni prioritare cu tot ceea ce e de facut pe partea administrativ tehnica pentru perioada urmatoare si timpul este destul de strans. Doi ani, doi ani si un pic nu e foarte mult pentru aceste pregatiri.

Si am inceput evaluarea resurselor umane pe care le avem in administratia publica pentru a identifica acei oameni bine pregatiti si care, cu siguranta, vor mai avea nevoie de pregatiri pentru a construi acel corp de elita al administratiei romanesti pe problematica europeana pentru a putea coordona presedintia. Avem si un calendar de dezbateri pe care le propunem sa fie organizate pe perioada urmatoare”, a anuntat Ciolos.

Acesta a subliniat ca vor trebui gestionate cateva mii de reuniuni de grupuri de lucru si diferite comisii tehnice de specialitate in cadrul Consiliului UE in perioada in care Romania va detine presedintia.

“Pentru aceasta trebuie o echipa administrativa foarte performanta, cu functionari care, in primul rand, sa cunoasca foarte bine institutiile europene si apoi sa cunoasca bine si politicile comunitare si aici am stabilit deja o unitate in cadrul Cancelariei in jurul careia se va construi echipa care va gestiona din punct de vedere administrativ presedintia pe care Romania o va asigura”, a mai spus prim-ministrul, la Conferinta Start 2019: Romania la Presedintia Consiliului UE.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *