Ciolos: Indiferent cine vine la guvernare trebuie sa reformeze administratia publica

home camp2
home camp2
home camp2

ziar-ciolosPremierul Dacian Ciolos a declarat joi ca indiferent cine vine la guvernare trebuie sa inceapa o reasezare a administratiei publice daca vrea sa aplice un program de guvernare eficient, informeaza AGERPRES.

“Indiferent cine va veni la guvernare, un viitor guvern, o viitoare majoritate, daca vrea sa aplice un program de guvernare eficient, are neaparat nevoie din punctul meu de vedere sa treaca sau sa inceapa cu un proces de reasezare, de reformare a administratiei publice, masuri clare de crestere a eficientei administratiei publice. (…) E nevoie de o reasezare a aparatului administrativ pe criterii de profesionalism, pe criterii de competenta”, a spus prim-ministrul la lansarea analizei OECD cu privire la cinci domenii cheie ale guvernantei publice si reformei administrative in Romania, care are loc la Palatul Victoria.

Ciolos a adaugat ca a constatat acest lucru inca din primele luni de guvernare insa nu a existat “apetitul politic” necesar pentru a se trece la o reforma a administratiei.

“Am lucrat in primele luni la un astfel de pachet de reformare (…) si am pregatit chiar o dezbatere publica cu cateva propuneri de idei de reformare. (…) Probabil intr-un an preelectoral, intr-un context in care era vorba de o relatie dintre Parlament cu un guvern independent, fara o majoritate clar definita si obiective clar asumate din acest punct de vedere, am constatat, din pacate, in urma acestei dezbateri publice pe care noi am dorit sa o lansam, lipsa apetitului de a aborda frontal aceste subiecte si atunci, decat sa dam dovada doar de eroism in acest proces de reformare fara sa avem convingerea, certitudinea ca putem inradacina acest proces de reforma, am abordat lucrurile mai mult din punct de vedere strategic”, a sustinut Ciolos.

Potrivit premierului, in aceste conditii, au fost reactivate anumite analize facute deja cu sprijinul financiar din partea unor institutii internationale precum Banca Mondiala sau OECD, rezultand niste strategii care pot sta la baza reformei in administratie.

“Am dus la bun sfarsit aceste strategii. Ma refer aici la Strategia pentru functia publica, la Strategia pentru formarea profesionala in administratiei (…), care pot sta la baza unui proces de reformare a administratiei, care poate sa vina in perioada imediat urmatoare”, a adaugat prim-ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *