Ciolos: Pentru modificarea legilor electorale nu exista majoritate parlamentara

Reclame home 1
Reclame home 1

alegeri-vot-stampilaPremierul Dacian Ciolos a afirmat ca pentru a modifica legile electorale trebuie sa existe o sustinere politica, punctand ca a constatat ca nu ar exista o majoritate parlamentara in acest sens. In opinia sa, nu ar fi legitim si onest ca Guvernul sa schimbe astfel de acte normative prin ordonante de urgenta, informeaza Agerpres.

“In primul rand, pentru a modifica legea electorala, cred ca e important sa existe o sustinere politica, o majoritate politica in Parlament. Nu mi se pare legitim ca un Guvern sa schimbe legi electorale prin ordonante de urgenta. Nu cred ca ar fi onest si nu cred ca e democratic acest lucru, mai ales un Guvern tehnocrat sa modifice legi electorale prin ordonante de urgenta”, a declarat Dacian Ciolos, la Digi 24.

El a adaugat ca modificarea legilor electorale trebuie facuta cu sustinerea partidelor si a unei majoritati parlamentare, dar nu a constatat ca ar exista o asemenea majoritate acum.

“Deci, astfel de modificari trebuie facute in coordonare cu partidele politice si cu majoritati in Parlament. Din discutiile pe care le-am avut in Parlament, nu am constatat ca ar exista o majoritate acum pentru a modifica legi electorale pentru alegerile din primavara si din toamna. Pe de alta parte, daca Guvernul s-ar angaja acum la astfel de pregatiri de modificari de legi si sa inceapa sa negocieze cu Parlamentul fara certitudinea ca va avea o majoritate, risca sa piarda cel putin jumatate din mandat pe un astfel de proiect fara certitudinea ca va reusi. Si eu cred ca acest Guvern poate sa performeze pe alte elemente care sunt la fel de importante in reforma statului, cum ar fi modificarea legilor electorale.

Cred ca e la fel de important sa avem o clasa politica in care oamenii sa aiba incredere, sa avem si o administratie performanta in care oamenii sa aiba incredere si cred ca aici putem sa ne concentram si sa obtinem rezultate bune pana la sfarsitul mandatului”, a explicat premierul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2