Ciolos: Romania va avea in 2019 sansa de a se afirma in UE printr-o viziune politica privind viitorul Europei

Reclame home 1
Reclame home 1

dacian-ciolosPremierul Dacian Ciolos a apreciat joi ca Romania va avea in 2019 sansa de a se afirma in randul tarilor UE printr-o viziune politica referitoare la viitorul european si prin “profesionalism in prezidarea negocierilor statelor membre reunite in Consiliul UE”, se arata intr-un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.

“Romania va avea in 2019 o sansa ce va mai aparea, probabil, peste 15 ani, aceea de a se afirma in randul tarilor Uniunii Europene printr-o viziune politica cu privire la viitorul Europei, precum si prin profesionalism in prezidarea negocierilor statelor membre reunite in Consiliul UE. Aceste negocieri purtate in domenii si politici comune importante vor oferi posibilitatea consolidarii proiectului european.

Prin implicarea inca din acest moment, in mod riguros si constant, a tuturor ministerelor, in pregatirea Presedintiei Consiliului UE din 2019, aceasta sansa poate fi fructificata la maximum. Incurajez ministerele sa se implice in procesul de dezbatere publica ce se va derula in lunile urmatoare, prin propuneri de teme de dezbatere si prin participarea directa cu specialisti in aceste discutii”, a spus Ciolos, citat in comunicat.

Premierul a participat joi la reuniunea saptamanala a Comitetului de Coordonare a Afacerilor Europene, condusa de secretarul de stat Cristian Badescu, la care au mai fost prezenti ministrul Fondurilor Europene, Dragos Dinu, si secretarii de stat cu atributii in domeniul afacerilor europene din ministere.

Potrivit Guvernului, principala tema discutata a fost pregatirea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene ce va fi detinuta de Romania in primul semestru al anului 2019.

Totodata, in cadrul intalnirii s-a discutat si despre finalizarea, pana la sfarsitul anului, a Planului de actiune care va contine un set de masuri si un calendar de implementare pentru urmatorii doi ani.

“Acest document va oferi baza necesara pentru implementarea actiunilor de pregatire a viitoarei Presedintii a Romaniei din punct de vedere bugetar, logistic si al resursei umane. In paralel, Guvernul Ciolos a lansat procesul de consultare publica pentru definirea viitoarelor prioritati ale Presedintiei Romaniei a Consiliului UE, proces care va fi continuat si finalizat de viitorul Guvern”, se mai arata in comunicatul citat.

In cadrul reuniunii a fost evaluat, de asemenea, stadiul eforturilor Guvernului pentru indeplinirea, pana la sfarsitul anului, a conditionalitatilor necesare pentru atragerea fondurilor europene.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2