Ciolos spune ca Guvernul a adus in Romania, in acest an, 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeana

Reclame home 1
Reclame home 1

dacian-ciolosPremierul Dacian Ciolos a declarat joi ca Guvernul pe care il conduce nu “a pierdut miliarde de euro”, asa cum afirma presedintele PSD, Liviu Dragnea, ci a reusit sa aduca in Romania, anul acesta, 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeana, informeaza AGERPRES.

“Guvernul Ciolos nu ‘a pierdut miliarde de euro’, ci a reusit anul acesta sa aduca in Romania 7,23 miliarde de euro de la Comisia Europeana, din care aproape 2,5 miliarde aferente perioadei actuale de programare”, a explicat Ciolos, intr-o declaratie transmisa prin intermediul purtatorului de cuvant al Executivului, Liviu Iolu.

Reactia prim-ministrului vine dupa ce presedintele PSD a sustinut ca “Guvernul Ciolos este un risc de securitate nationala pentru ca Romania a pierdut miliarde de euro”.

Potrivit lui Ciolos, actualul Guvern a crescut rata de absorbtie cu peste 20%. “De la 58% — cat au reusit toate guvernele precedente incepand cu 2007 — la aproape 82% in prezent”, a mentionat Ciolos.

El a completat ca investitiile straine directe aduse in tara au crescut in 2016 cu peste 10% fata de anul precedent.

“Guvernul Ciolos a adus in tara investitii straine directe in valoare de 3,7 miliarde de euro, cu peste 10% mai mult decat in anul precedent. De asemenea, Romania are o crestere economica de 5%, cea mai mare din Uniunea Europeana in conditii de stabilitate macro-economica”, a mai transmis Dacian Ciolos.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2