Ciolos: Sunt la Bruxelles pentru a face cunoscute prioritatile Guvernului si a ma asigura ca vor fi luate in considerare si sprijinite

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

PARLAMENT EUROPEAN - CIOLOSPremierul Dacian Ciolos a precizat luni ca vizita pe care o efectueaza la Bruxelles are scopul de a face cunoscute prioritatile Guvernului inaltilor oficiali cu care are intalniri si de a se asigura “ca vor fi luate in considerare si sprijinite”, informeaza agerpres.

“Ma refer in special la reformele pe care le avem in vedere, cum ar fi reforma administratiei, reforma care este necesara si pentru consolidarea progreselor inregistrate in lupta impotriva coruptiei”, a scris premierul pe Facebook, la finalul primei zile a vizitei la Bruxelles.

Acesta a reamintit ca in discutiile cu vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans si cu presedintele Jean-Claude Juncker a prezentat modul in care Bucurestiul vede finalizarea mecanismului de cooperare si verificare.

“Am primit semnale ca se pot lua decizii pozitive in acest sens in viitorul apropiat. Am subliniat din nou faptul ca Romania indeplineste conditiile aderarii la spatiul Schengen si am fost asigurat de sprijinul Comisiei Europene”, a sustinut prim-ministrul.

Ciolos afirma ca a discutat de asemenea despre Republica Moldova si a agreat si cu Comisarul Johannes Hahn “faptul ca angajamentul european pentru Republica Moldova trebuie sa ramana activ, iar sprijinul acordat trebuie sa vina ca raspuns la reformele de la Chisinau si mai ales trebuie sa ajunga la cetateni”.

“Cu vicepresedinta Kristalina Georgieva am discutat despre intentiile privind revizuirea bugetului UE la jumatatea termenului si situatia romanilor care lucreaza in institutiile europene. Cu o parte din acestia m-am intalnit la sfarsitul zilei si am avut un schimb interesant de puncte de vedere despre toate aceste subiecte”, a mai adaugat premierul.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *