Ciprian Șter, Residence Imobiliare: ”Piața în Maramureș este o piață echilibrată” (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ciprian Șter, fondatorul brandurilor Revolution Residence și Vivohaus, vorbește într-un interviu oferit ZiarMM despre piața imobiliară din Maramureș, despre care spune că este una echilibrată.

El spune că prețurile la locuințe au crescut din cauza prețului tot mai mare la materiale, dar totuși îi sfătuiește pe oameni să cumpere cu încredere, mai ales că băncile sunt deschise spre creditare și au dobânzi bune.

”Nu activăm doar pe piața din Maramureș, mai activăm și în alte zone din țară, orașe importante. Piața în Maramureș este o piață echilibrată. Prețul la materiale a crescut foarte mult în ultima perioadă, aici ne referim în special la prețul la fier, la polistiren, la vată, la cărămidă, la lemn, celelalte materiale au avut o creștere mult mai normală.

Prețurile au crescut în medie pe metru pătrat undeva între 5 și 15% în zona aceasta din Maramureș. Dacă compăram orașe precum Cluj și București, acolo creșterea a fost mult mai mare, a fost între 10 și 30% din cauza faptului că diferă în funcție de anumite zone ale orașelor

Sfatul meu este că pot să investeacă, pot să cumpere, atât cei care iau pentru investiții, cât și cei care doresc să-și schimbe locuința dintr-una mai mică în una mai mare sau doresc să se mute de la apartament la casă.

Majoritatea investitorilor sau clienților noștri sunt persoane fizice care vin cu eocnomiile acumulate de-a lungul timpului, în zona noastră ponderea mare este a celor care lucrează în străinatate, sunt foarte puține persoane fizice care achiziționează imobile noi din credit”, spune Ciprian Șter.

Ciprian Șter mai menționează că piața de chirii în Maramureș a prins având în ultimii ani, iar cei care doresc să cumpere o locuință de două camere, pentru a o da apoi spre închiriere, ar trebui să scoată din buzunar aproximativ 55.000 euro. Pe lună ar putea obține apoi chiar 350 euro din chirie.

”Chiriile au prins un avânt pe piața din Maramureș comparativ cu Cluj, cu București, unde era foarte mică. În ultimii patru, cinci ani orașul Baia Mare a crescut în ceea ce privește piața de chirii și, implicit, chiriile au ajuns pentru imobilele noi la un raport foarte bun în ceea ce îi privește pe cei care investesc într-o locuință nouă în vederea închirierii.

Dacă discutăm despre apartamentele de două camere, aici discutăm în jurul sumei de 55 – 58.000 tot așa, într-o zonă semi centrală, unde putem să închiriem acel apartament în jurul a 300 – 350 euro fără nicio problemă. Dacă discutăm despre apartamentele cu trei camere, investiția minimă într-un apartmaent mobilat, utilat ar fi înspre 70.000 euro, iar chiria aferentă ar fi în jurul sumei de 400, chiar 450 euro pentru apartamentele mai mari de trei camere”, completează Șter.

În următoarea perioadă, criza materialelor va aduce noi scumpiri, dar dezvoltatorii vor încerca să țină un echilibru.

”Pe fondul crizei de materiale, care vin cu o foarte mare greutate, prețurile vor mai crește puțin, producția de materiale fiind influențată și de costul la energie, de costul transportului – creșterea prețului la combustibil. Noi, dezvoltatorii, încercăm să ținem oarecum un echilibru între ce înseamnă aceste creșteri și prețul final pe care îl poate suporta clientul”, adaugă Ciprian Șter.

Mai multe detalii despre proiectele și prețurile, Residence Imobiliare găsiți pe www.revolutionresidence.ro sau pe pagina de Facebook.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2