Circa 145 de balene pilot au murit pe o plaja izolata din Noua Zeelanda

PNL

Circa 145 de balene pilot au murit pe o plaja izolata din Insula Stewart (Noua Zeelanda), dupa ce esuasera in weekend, informeaza DPA, transmite AGERPRES.

Macabra descoperire a fost facuta de un excursionst sambata seara, in timp ce cauta un loc de campat in apropierea golfului Mason, pe coasta vestica a celei mai sudice insule a Noii Zeelande, a precizat luni, intr-o declaratie, Departamentul pentru conservarea patrimoniului istoric si natural (DOC) din aceasta tara.

Jumatate dintre cetacee murisera, iar in cazul restului a fost luata decizia de a fi eutanasiate.

“Din pacate, probabilitatea de a reusi sa retrimitem cu succes in larg cealalta jumate era extrem de scazuta”, a declarat Ren Leppens, un oficial din cadrul DOC, explicand ca date fiind locatia izolata, lipsa de personal local si starea precara de sanatate a balenelor, decizia de a le eutanasia a fost cea mai umana care se putea lua.

Balenele esueaza adesea pe plajele Noii Zeelande, astfel ca DOC raspunde la o medie de 85 de incidente de acest fel pe an, desi in majoritatea cazurilor este vorba doar de un exemplar esuat.

In februarie 2017, peste 300 de balene pilot au murit dupa ce esuasera in extremitatea nordica a Insulei de Sud a Noii Zeelande, intr-unul dintre cele mai grave cazuri de acest fel inregistrate in aceasta tara.A

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1