Circa 6.000 de magazine online, atacate de hackeri pentru sustragerea datelor financiare ale cumparatorilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

hacker-tastaturaAproape 6.000 de magazine online gazduiesc, fara ca proprietarii lor sa stie acest lucru, un program software malitios care sustrage datele de pe cardurile de credit ale cumparatorilor, arata o cercetare a unui dezvoltator IT olandez, conform BBC News, informeaza AGERPRES.

Codul respectiv a fost introdus in site-urile respective de hoti cibernetici, sustine, la 11 octombrie, pe site-ul propriu dezvoltatorul olandez Willem De Groot.

El a descoperit 5.925 de site-uri de cumparaturi online compromise prin scanarea semnaturii specifice a codului furtului de date in software-ul site-ului. Unele dintre datele furate din site-urile respective ar fi fost trimise in servere care se aflau localizate in Rusia, sustine De Groot.

Intr-o postare pe blogul sau, el sustine ca atacurile informatice respective au exploatat vulnerabilitati cunoscute in diferite programe de vanzari online.

Dupa ce au obtinut acces in site-urile respective, atacatorii au introdus o parte a codului malitios pentru a copia datele cardurilor de credit si informatii despre platile efectuate. Ulterior, informatiile obtinute au fost vandute cu 30 de dolari per card pe forumurile de pe internet dedicate.

Cercetarea lui De Groot a scos la iveala noua tipuri diferite de coduri de sustragere a datelor de pe site-urile de internet, olandezul sugerand ca au fost implicate mai multe grupuri de hackeri in aceste atacuri. Potrivit lui, activitatea de sustragere a datelor financiare de pe site-urile respective a inceput in mai 2015. La finalul aceluiasi an, circa 3.500 de site-uri de internet fusesera compromise. De la acel moment numarul portalurilor a crescut la 5.925, dintre care unele au gazduit codul respectiv timp de aproape 18 luni.

Printre victimele afectate s-au numarat producatori de masini, firme de moda, portaluri guvernamentale sau muzee.

Programul pentru furtul datelor financiare a devenit din ce in ce mai sofisticat, astfel incat are capacitatea de a se ascunde singur si de a ataca mai multe tipuri de sisteme de plata. Unii proprietari de site-uri au luat masuri specifice pentru imbunatatirea securitatii acestora.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1