Circa 92% dintre bicicletele furate nu sunt recuperate niciodata

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

pista bicicleteAproximativ 92% dintre bicicletele furate nu sunt recuperate niciodata, desi majoritatea pagubitilor au raportat furtul la Politie, pe Facebook si pe forumuri specializate, potrivit unui studiu realizat de o companie de brokeraj in asigurari, transmite Agerpres.

Potrivit ‘Marelui studiu al bicicletelor furate’, mai mult de jumatate (50,4%) dintre cei aproape 1.000 de respondenti au ramas fara bicicleta cel putin o data.

‘Desi marea majoritate a pagubitilor a raportat furtul bicicletei la Politie, pe Facebook si pe forumuri specializate, mai mult de o treime (33%) au preferat sa nu faca nimic. Asta, in conditiile in care aproape jumatate dintre bicicletele furate aveau o valoare cuprinsa intre 500 si 2.000 de lei’, reiese din studiu.

Optiunile pentru protejarea bicicletei raman impartite in continuare intre antifurt (54,3%) si asigurare (37%), in timp ce marea majoritate a biciclistilor participanti la studiu (72,9%) sunt de acord ca, in Romania, nu se adopta toate masurile necesare pentru a combate furturile de biciclete.

‘Sansa de a ramane fara bicicleta creste daca aceasta are culoarea neagra sau albastra si daca bicicleta este utilizata frecvent sau zilnic, iar Bucurestiul ramane in topul preferintelor pentru hotii de biciclete, cele mai vizate zone fiind Piata Romana, Universitate, Militari si Pantelimon’, conform cercetarii.

Un aspect relevat de studiu a fost si acela ca cele mai multe biciclete sunt furate din scarile de bloc (39,5%), spatiul public (26,7%), din curti (13,3%) sau garaje (4,5%), iar anotimpurile preferate sunt primavara (31,7%) si vara (47,9 %).

‘Chiar daca este zi sau bicicleta prezinta un sistem antifurt, acest aspect nu i-a impiedicat pe hoti sa fure: peste 57% dintre furturi au loc in timpul zilei, iar in 69,5% din cazuri bicicletele aveau sisteme antifurt’, mai arata datele studiului.

Studiul ‘Marele studiu al bicicletelor furate’ a fost realizat de compania de brokeraj de asigurari Otto Broker, cu sprijinul agentiei Promocrat si al bloggerilor specializati in ciclism, in perioada 6-20 mai.

Otto Broker de Asigurare mentioneaza ca a lansat, in toamna anului trecut, Otto Velo, o polita de asigurare pentru biciclete, in cadrul unui parteneriat cu Grawe Romania Asigurare, care acopera doua riscuri majore — furtul si talharia.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2