Circa o treime dintre companiile din Romania au in plan acordarea de prime in bani angajatilor, de sarbatori

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Aproape o treime dintre companiile din Romania (32%) vor acorda prime in bani angajatilor, cu ocazia sarbatorilor, iar trei din cinci angajatori planuiesc sa organizeze petreceri de Craciun, reiese din rezultatele unui sondaj realizat de platforma online de recrutare BestJobs.ro, informeaza AGERPRES.

Datele centralizate releva, totodata, ca 20% dintre angajatori vor acorda tichete cadou, iar aproximativ 15,5% isi vor recompensa salariatii cu produse specifice de sarbatori.

Totodata, trei din cinci angajatori organizeaza, in aceasta perioada, petrecerea de Craciun a companiei, pe langa alte activitati tematice precum impodobirea bradului la birou impreuna cu echipa (35%) ori diverse ateliere tematice de creare de ornamente si decoratiuni de Craciun sau ornare de biscuiti si prajituri specifice perioadei (19,5%). Cu toate acestea, doar pentru 4% dintre respondenti petrecerea de Craciun se regaseste printre preferintelor lor.

In plus, circa 10% dintre angajatori acorda angajatilor cadouri pentru copii si tot atatia si-au propus sa ofere zile libere suplimentare in perioada dintre sarbatori, in timp ce o treime incurajeaza angajatii sa fie „Secret Santa” pentru unul dintre colegi.

Potrivit sursei citate, cei mai multi angajati (58%) prefera beneficiile in bani, sub forma unei prime sau a unui bonus, iar 24% dintre cei chestionati spun ca si-ar dori mai multe zile libere in perioada sarbatorilor pentru a le petrece cu familia si prietenii.

In ceea ce priveste beneficiile acordate angajatilor de sarbatori, sondajul BestJobs arata ca 32% dintre companii vor acorda bonusuri. In acest context, angajatii din 36,6% dintre companii vor primi prime de pana la 500 de lei, anul acesta, valoare aferenta tuturor recompenselor acordate de angajatori.

De asemenea, in cazul a 7,7% dintre firme beneficiile vor fi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei, in timp ce doar 11,3% dintre angajatori sunt mai generosi, avand in plan prime si beneficii de sarbatori de peste 1.000 de lei.

La polul opus, 14,1% dintre companii vor acorda recompense de maximum 100 de lei.

„Vestea buna este ca, in cazul a 23,2% dintre companii, aceste beneficii de sarbatori sunt acordate tuturor angajatilor indiferent de performanta financiara a companiei in anul in curs, in timp ce 21,1% dintre angajatori stabilesc valoarea in functie de evolutia companiei si de profiturile obtinute. Totusi, jumatate dintre angajatori sustin ca beneficiile pe care le-au planificat pentru acest an vor avea o valoare similara cu cele de anul trecut si numai 14% dintre companii au redus bugetul pentru prime de Craciun in 2018”, se noteaza in comunicatul de presa al BestJobs.

Sondajul BestJobs a fost realizat in randul a 366 de companii mici, medii si mari din Romania.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din Romania, cu o experienta de peste 18 ani in domeniu. Recent, portalul de recrutare online a lansat serviciul de recrutare pentru perioade scurte, prin care utilizatorii au posibilitatea sa experimenteze mai multe joburi si sa nu mai depinda de un program fix de lucru.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2