„Circuitul Bisericilor”: S-a semnat contractul de lucrari pentru lotul I

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Joi, la Consiliul Judetean Maramures s-a semnat contractul de lucrari pentru lotul I in cadrul proiectului „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord”.

Obiectul contractului aferent lotului I este „Lucrari de constructii, acces la obiectiv, parcari si acces auto, alei pietonale” iar licitatia a fost adjudecata de firma S:C Techocer Lugoj. Valoarea contractului pentru lotul I este de 6.188.194,55 lei, fara TVA, iar termenul de finalizarea este de pana cel tarziu la finele lunii ianuarie 2015.

Demararea lucrarilor a fost intarziata cateva luni, din cauza unui lung sir de contestatii facute de una din firmele participante la licitatie. In data de 8 mai 2014, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNCS) a emis Decizia nr. 1312/11/1294 prin care respinge ca nefondata si ultima contestatie a firmei contestatare si dispune continuarea procedurii de achizitii publice prin semnarea contractului cu firma castigatoare.

Prin urmare, ieri 15 mai, la Consiliul Judetean Maramures, s-a semnat contractul cu firma S.C. Technocer – Lugoj. Urmeaza ca dupa depunerea garantiei de buna executie, sa se predea amplasamentele si sa se inceapa lucrarile pe lotul I. Firma S.C. Technocer este castigatoarea licitatiei si pentru lotul II – care presupune realizarea centrelor de informare turistica, racordarea lor la utilitati, reabilitarea imprejmuirilor bisericilor si realizarea unui iluminat arhitectural care sa puna in valoare obiectivele. Lucrarile aferente lotului II sunt in plina desfasurare.

„O parte din lucrarile aferente proiectului n-au putut fi demarate din cauza acestor contestatii. Am fost nevoiti sa asteptam aceasta decizie finala a CNCS. Exista si obiective la care lucrarile de pe lotul II n-au putut fi realizate din cauza ca depindeau de realizarea celor de pe lotul I. Acum lucrurile se vor armoniza si speram ca firma executanta sa se incadreze in termene, sa ducem la bun sfarsit acest proiect important pentru Maramures”, afirma presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu.

Proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord” este finantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul de Interventie – 5.1. Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea / modernizarea infrastructurilor conexe.

Valoarea totala a proiectului este de 19.851.274,44  lei.

Proiectul „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord” are ca scop punerea in valoare a bisericilor de lemn din Maramures pentru urmatoarele 16 localitati: Barsana, Bogdan Voda, Botiza, Budesti, Calinesti, Copalnic-Manastur (sat Carpinis), Desesti, Ieud-sat Ieud-deal, Ocna Sugatag (Sat Sugatag), Poienile Izei, Remetea Chioarului, Rozavlea, Sacalaseni, Sisesti (sat Plopis si Surdesti).

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2