Circul elvetian Knie va renunta la spectacolele cu elefanti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

elefantCircul national elvetian Knie a anuntat ca va pune capat de anul viitor la reprezentatiile cu elefanti, renuntand la o traditie de familie de aproape o suta de ani, relateaza miercuri AFP citata de Agerpres.

Trei elefanti in varsta au murit in iunie si in iulie, iar ziarul Le Temps a mentionat posibilitatea unor „animale slabite de canicula”. Pachidermele au devenit, din anii 1920, simbolul circului.

Decizia de a pune capat spectacolelor cu elefanti nu este legata de criticile frecvente ale asociatiilor de protectie a animalelor, a declarat agentiei de presa elvetiene ATS directorul circului, Franco Knie. „Nu asociatiile dicteaza”, a spus el.

‘Am facut totul pentru ca animalele sa se simta bine’, a spus directorul, adaugand ca pachidermele sunt insotite zi si noapte.

Circul Knie a avut mereu grija de bunastarea animalelor, date fiind conditiile din timpul turneelor, a admis Protectia elvetiana a animalelor (PSA) intr-un comunicat. Insa confortul lor din cursul reprezentatiilor era departe de a fi optim, motiv pentru care asociatia saluta decizia circului.

Cei cinci elefanti ramasi vor fi dusi la o gradina zoologica, infiintata in 1962 de circul Rapperswil, in apropiere de Zurich, si care gazduieste circa 400 de animale, majoritatea „pensionate”.

A renunta la elefanti a fost o decizie dificila, „emotionala” si indelung discutata in familie, potrivit directorului circului. „Elefantii fac parte din familie”, a explicat Franco Knie. ‘Exista unul in circ care are peste 50 de ani si pe care il stiu din copilarie’, declarase el presei intr-un interviu anterior.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2