Circulatie rutiera in conditii de iarna pe drumurile din judet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectura Maramures anunta ca vremea a fost inchisa si apropiata de normalul tehnic al perioadei. Cerul a fost noros.  Pe arii extinse au cazut precipitatii mixte ziua, iar noaptea a nins. La munte precipitatiile au fost sub forma de ninsoare. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 14 l/mp, la  Iezer.

Vantul a suflat slab, la moderat. Temperaturile maxime au avut valori cuprinse intre 2 grade Celsius (Targu Lapus) si 4 grade Celsius ( Sighetu Marmatiei si Baia Mare). Cel mai rece a fost in Borsa, la Petrova si in Pasul Gutai – 3 grade Celsius. La aceasta ora sunt 0 grade Celsius in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Viseu s Borsa si -1 grad Celsius la Targu Lapus si Ocna Sugatag. In zonele joase s-a semnalat ceata.

La aceasta ora ninge slab pe toate sectoarele de drumuri nationale. Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila. Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 200 de metri, pe DN 18, in Pasul Prislop. Pe sectoarele de drumuri nationale se circula in conditii de iarna. Strat de zapada framantata, cu grosimea cuprinsa pana la 1 cm este depus pe partea carosabila pe DN 18 in Pasul Gutai si Pasul Prislop (intre km 156 si km 180), respectiv pe DN 18 B, pe Dealul Pietris.

S-a intervenit cu 31 utilaje cu lama pentru indepartarea zapezii de pe partea carosabila si s-au imprastiat 218 tone de material antiderapant, dar si clorura de sodiu. Stratul de zapada masura 72 cm la Vf. Iezer, 22 cm la Baiut, 19 cm la Cavnic, 15 cm in Pasul Gutai, 9 cm la Firiza si Blidari 5 cm la Targu Lapus si Ocna Sugatag, 3 cm la Sighetu Marmatiei, 1 cm in Baia Mare.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in usoara crestere. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apa din judet. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conformitate cu regulamentul de exploatare, in conditii de siguranta.

Pentru astazi, prognoza meteorologica prevede ca vremea va fi apropiata de normalul tehnic al perioadei. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, indeosebi in cursul zilei va ninge slab. Vantul va sufla slab, la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse  intre 1 grad Celsius si 4 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse intre -1 grad Celsius si -4 grade Celsius.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2