Circulatie rutiera in conditii de iarna pe drumurile din Maramures

PNL

Institutia Prefectului anunta ca vremea a fost rece. Cerul a fost mai mult noros ziua si variabil noaptea. Local, in cursul zilei a nins slab. Cantitatea maxima de precipitatii s-a inregistrat la Ocna Sugatag, 2,1 l/mp. Vantul a suflat slab, la moderat, cu intensificari izolate de pana la 40 km/h in Baia Mare. Temperaturile maxime au avut valori cuprinse intre -1 grad Celsius (Targu Lapus, Ocna Sugatag  si Sighetu Marmatiei) si 2 grade Celsius ( Baia Mare). Cel mai rece a fost, in cursul noptii, in Pasul Prislop si Pasul Gutai, -13 grade Celsius.

La aceasta ora, valorile temperaturii aerului indica -13 grade Celsius la Ocna Sugatag si Petrova, -9 grad Celsius la Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si Targu Lapus, si -7 grade Celsius in Baia Mare. Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila. Pe sectoarele de drumuri nationale se circula in conditii de iarna. Vizibilitatea este buna in trafic.

Carosabilul este curat, dar partial umed pe in zonele inalte de deal si de munte. S-a intervenit cu 17 utilaje si s-au imprastiat 49 tone de material antiderapant pentru prevenirea si combaterea poleiului. Stratul de zapada masura 62 cm la Vf. Iezer, 25 cm la Baiut, 24 cm la Cavnic, 15 cm in Baia Borsa, 13 cm la Sacel, 12 cm la Mara, 10 cm in Poiana Borsa, 6 cm la Ocna Sugatag, Sieu si Moisei, 5 cm la Targu Lapus, 4 cm la Leordina si Suciu de Jos.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apa din judet. Gheata este prezenta pe malurile raurilor Tisa, Viseu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara, Cosau, Barsau si Suciu. Curg sloiuri de gheata pe cursurile raurilor Tisa, Viseu si Suciu. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conformitate cu regulamentul de exploatare, in conditii de siguranta.

Pentru astazi, prognoza meteorologica prevede ca vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea si dimineata. Se va mentine apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Izolat in zona montana va ninge slab. Vantul va sufla slab, cu intensificari izolate. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse intre 6 grade Celsius si -3 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse intre -16 grade Celsius si -12 grade Celsius.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1