Circulatie rutiera in conditii de iarna pe drumurile nationale din judet

PNL

Vremea s-a racit fata de ziua precedenta. Cerul a fost mai mult noros. Local au cazut precipitatii sub forma de ninsoare in cursul zilei si in a doua parte a noptii. Vantul a suflat moderat, dar a prezentat intensificari in zona de munte inalta de pana la 79 km/h, unde a viscolit si spulberat zapada.

Izolat la munte a fost semnalata ceata. Reteaua de drumuri nationale din judet este practicabila, partea carosabila fiind curata si umeda. In Pasul Prislop, intre km 156 si km 180 se gaseste pe carosabil un strat de zapada framantata, cu grosimea de pana la 1 cm. Temperaturile inregistrate au avut valori cuprinse intre 1 grad Celsius si 3 grade Celsius. Stratul de zapada masura 41 cm la Vf. Iezer, 4 cm la Ocna Sugatag, 3 cm in Baia Mare, 12 cm pe Valea Vaserului, 11 cm la Cavnic 10 cm in Baia Borsa, 9 cm la Baiut, 8 cm Poiana Borsa, 5 cm la Firiza, 3 cm in Baia Mare, 1 cm la Sighetu Marmatiei si Targu Lapus.

La aceasta ora, vizibilitatea este buna in trafic, cerul este acoperit pe toate sectoarele de drumuri nationale, ninge in zona montana inalta, iar in rest precipitatiile sunt sub forma de lapovita. Se actioneaza cu utilaje si se imprastie material antiderapant. Circulatia rutiera se desfasoara pe sectoarele de drumuri nationale din judet in conditii de iarna. Nu sunt semnalate probleme in trafic. Prefectul Vasile Moldovan a verificat starea de practicabilitate a DN18, in Pasul Gutai. Sase utilaje cu lame actioneaza pentru curatarea partii carosabile de zapada.

Echipaje ale Serviciului Politiei Rutiere Maramures se gasesc in trafic, pe zonele montane si monitorizeaza modul de desfasurare a circulatiei rutiere. Valori ale temperaturii aerului inregistrate la aceasta ora: -3 grade Celsius la Borsa, -2 grade Celsius la Targul Lapus si Ocna Sugatag, – 1 grad Celsius la Sighetu Marmatiei, 0 grade Celsius in Baia Mare.

17 utilaje au intervenit pe sectoarele de drumuri nationale

Pe sectoarele de drumuri nationale au actionat 13 utilaje S-a imprastiat material antiderapant in cantitate de 65 tone, in zonele de munte (Pasul Gutai, Dealul Huta, Dealul Hera, Dealul Stefanitei, Pasul Prislop, Dealul Pietris, la Rohia si Magoaja. Pentru astazi prognoza meteorologica prevede ca vremea se va incalzi fata de ziua precedenta. Cerul va fi temporar noros.

Pe arii relativ extinse, in cursul zilei vor cadea precipitatii sub forma de ploaie. Pe arii restranse se va semnala polei. La munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va prezenta intensificari in zona montana inalta, unde va viscoli si spulbera zapada. Temperaturile vor avea valori maxime cuprinse intre 5 si 8 grade Celsius, iar minimele vor avea valoarea intre 0 grade Celsius si 4 grade Celsius. Izolat in zonele joase vor fi conditii de ceata. Este in vigoare o avertizare meteorologica imediata, cod galben de vant, pentru zona de munte a judetului.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost inregistrate probleme. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conformitate cu regulamentul de exploatare, in conditii de siguranta.

Conducatorii de autovehicule pot solicita informatii despre starea de practicabilitate a retelei de drumuri rutiere sau anunta daca intampina probleme in trafic la Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri si Poduri S.A. Maramures, telefon 0262 213144.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1