Citricele si fructele meridionale, gazele si transportul urban s-au scumpit cel mai mult, in aprilie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Citricele si fructele meridionale, gazele si transportul urban s-au scumpit cel mai mult in luna aprilie, comparativ cu martie, reiese din datele Institutului National de Statistica (INS), informeaza AGERPRES.

Astfel, citricele si fructele meridionale s-au scumpit cu 5,88%, gazele cu 2,53%, iar transportul urban cu 1,48%.

In ceea ce priveste scaderile, acestea nu au fost semnificative, de pana in jumatate de procent, cea mai semnificativa fiind la telefonie de—0,4%.

Rata anuala a inflatiei a fost de 0,6%, in luna aprilie, in crestere de la 0,2%, la finalul lunii trecute, se arata intr-un comunicat de presa al Institutului National de Statistica.

”Preturile de consum in luna aprilie 2017 comparativ cu luna aprilie 2016 au crescut cu 0,6%. Rata medie a preturilor de consum in ultimele 12 luni (mai 2016 — aprilie 2017) fata de precedentele 12 luni (mai 2015 — aprilie 2016), calculata pe baza IPC, este—0,5%. Determinata pe baza IAPC, rata medie este—0,2%”, se arata in document.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit in scadere prognoza de inflatie pentru finalul acestui an, cu 0,4 puncte procentuale, la 1,7%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *