Cîțu anunță că bugetul va furniza fondurile cerute de primari

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Proiectul bugetului pentru acest an va reflecta nevoile de finanţare ale autorităţilor locale, iar principiul de bază este cheltuirea „eficientă”, „performantă” şi „transparentă” a banului public, a declarat azi premierul Florin Cîţu, la întâlnirea pe care a avut-o marţi cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, potrivit g4media.

De asemenea, Cîțu i-a anunțatat pe primarii marilor orașe că sprijină promovarea legii zonelor metropolitane în Parlament, printr-un acord transpartinic.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, reprezentanţii AMR au informat că vor susţine proiecte de reformă iniţiate de Guvern în scopul unei mai bune organizări administrative a statului şi funcţionării mai eficiente.

„Reprezentanţii administraţiei publice locale vor fi implicaţi în comisiile care decid acordarea drepturilor de asistenţă socială şi vor fi consultaţi constant asupra documentelor ce privesc alocarea fondurilor europene”, a mai menţionat Guvernul, citat de Agerpres.

Discuţiile s-au concentrat şi asupra modalităţii de gestionare a situaţiei provocate de pandemia COVID-19 şi a procesului de vaccinare a populaţiei, premierul şi reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România agreând, de principiu, modificări legislative care să asigure finanţarea şi să faciliteze amenajarea şi dotarea centrelor de imunizare organizate la nivel local, a arătat Executivul.

La întrevederea de Palatul Victoria a participat şi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *