Cîţu: E momentul ca partidele care au votat moţiunea de cenzură să susţină un guvern PNL-UDMR

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, consideră că după ce liberalii l-au propus pentru funcţia de premier pe Nicolae Ciucă, este momentul ca partidele care au votat moţiunea de cenzură să susţină un guvern PNL-UDMR, informează AGERPRES.

„Ceea ce vreau să spun eu este foarte important. S-a tot vorbit de responsabilitate în această perioadă. Ăsta e momentul! Acum avem şansa să arătăm că suntem responsabili – şi cei de la PSD, şi cei de la USR -, să trecem România prin iarnă. Eu am arătat că sunt responsabil şi am făcut acel pas, am venit cu un alt premier, PNL a înţeles momentul. E momentul ca şi alte partide care au votat moţiunea pe persoană fizică împotriva mea, să vină acum şi să spună da, mergem şi susţinem un guvern al PNL şi UDMR”, a afirmat Cîţu, duminică, la intrarea în sediul central al partidului.

Cîţu susţine că e bine că premierul desemnat Nicolae Ciucă discută cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, chiar dacă acesta din urmă a refuzat să discute cu el.

„La celelalte negocieri am fost. Şi la minorităţi am fost prezent, am fost şi la UDMR. Dacă vor fi discuţi la USR, bineînţeles că voi fi şi acolo. Marcel Ciolacu a fost foarte specific, a spus că nu are ce discuta cu Florin Cîţu. Când cineva îţi închide uşa în nas, nu mai ai ce să discuţi. E bine că există discuţii cu premierul desemnat, care are un mandat din partea PNL. La toate celelalte negocieri politice am participat, vom vedea cum vor fi aceste discuţii”, a spus liderul liberalilor.

Întrebat dacă îşi menţine declaraţia făcută acum câteva luni, potrivit căreia „PSD este duşmanul poporului român. Cine negociază cu PSD negociază împotriva poporului român”, Cîţu a precizat: „Nu este vorba de o negociere. Este vorba de o soluţie într-un moment prin care trece România, momentul e important, PNL a luat această decizie, eu am arătat că suntem responsabili, am venit cu un alt premier. Eu am înţeles mesajul celor două partide, PSD şi USR, care s-au unit şi au votat o moţiune pe persoană fizică împotriva mea. (…) Este rândul celor de la PSD şi USR să înţeleagă că este un moment important prin care trece România, votăm acest guvern, trecem peste această perioadă dificilă şi după aceea putem să discutăm iarăşi”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2