Cîţu: Nu vor fi introduse noi taxe nici anul acesta, nici anul viitor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, luni, la Timişoara, că nu vor fi introduse noi taxe nici anul acesta, nici anul viitor, iar cele existente nu vor creşte. De asemenea, a precizat că programul de guvernare al PNL este bazat pe dezvoltare şi investiţii şi nu pe creşterea taxelor. Totodată, Cîţu a declarat că 320.000 de clienţi ai băncilor şi-au amânat ratele, însă o parte dintre aceştia au început deja să şi le plătească, precizează news.ro.

”PNL nu introduce taxe, nu va introduce taxe nici anul următor. Orice ar spune propaganda plătită a socialistilor despre noi, nu introducem taxe, din contră. Cea mai mare dovadă că nu introducem taxe este că am început anul cu eliminarea taxelor impuse de sociaşişti. Am eliminat supraacciza la carburant, preţul la combustibil a scăzut imediat şi sunt oameni din Parlamentul României care ar fi trebuit să îşi dea demisia pentru că erau peste tot şi puneau pariu că nu se va întâmpla aşa ceva, am eliminat acea măsură nenorocită, supraimpozitarea contractelor part time, am eliminat TVA defalcat, o măsură nenorocită pe care Tudose care azi nu îşi mai aduce aminte de ea, el a venit şi ne-a băgat-o pe gât şi a uitat acum de ea, am oprit naţionalizarea pilonului 2 de pensii, şi am eliminat acea Ordonanţă 14, o măsură care a pus pe butuci sectoare întregi din economie pentru că lovea sectoare întregi din ecominie. Am eliminat toate acestea si am reuşit ca într-o perioadă de criză economică generată de criza de sănătate să avem venituri mai mari la buget decât anul trecut, când aveam aceste taxe”, a declarat Florin Cîţu, la Timişoara, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc luni la sediul PNL Timiş.

”Programul nostru de guvernare e pe dezvoltare, investiţii, nu pe creştere de taxe. Bugetul de anul viitor o sa fie construit ţinând cont de planul national de dezvoltare si reconstrucţie. Deja anul acesta primim cele 3 miliarde de euro bani de la Comisia Europeană cu dobândă zero, care vor fi folosiţi pentru a deconta măsurile active. Viziunea noastră este strâns legată de fonduri europene. Pentru prima oară, bugetul pentru investiţii a fost construit pe două surse: fonduri europene si fonduri de stat. Execuţia a ţinut cont de acestă construcţie. Ministerul Transporturilor va avea anul acesta record investiţii din fonduri europene. Anul acesta a avut în buget 6 miliarde de lei şi ne-am asigurat că va primi cei 49 milioane de lei la rectificate, necesari pentru a finanţa investiţiile dinfonduri europene”, a declarat Cîţu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *