Ciucă: Nu au fost finalizate modificările la OUG 119 privind energia; urmează să fie transpuse şi propunerile de la nivelul UE

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că nu au fost finalizate modificările la Ordonanţa de urgenţă 119 privind energia, aflată în dezbatere în Parlament, menţionând că urmează să fie transpuse şi propunerile şi măsurile care au fost stabilite la nivelul Uniunii Europene, informează AGERPRES.

„Nu au fost finalizate încă modificările la Ordonanţa 119, urmând ca odată cu propunerile şi măsurile care au fost stabilite la nivelul Uniunii Europene ele să fie transpuse şi în modificările care se vor face în Parlament la Ordonanţa 119”, a afirmat Ciucă, întrebat dacă susţine modificările făcute în Senat la OUG 119 privind energia.

El a spus că susţine amendamentul adoptat în Senat privind facilităţi pentru familiile cu trei şi mai mulţi copii, dar este discutată şi varianta cu acordarea de vouchere, menţionând că va fi aleasă propunerea care este cel mai simplu de aplicat.

„Au fost mai multe (amendamente – n.r.) de aceea nu le ştiu pe toate. Dacă este vorba despre acesta punctual (propunerea privind facilităţi pentru familiile cu 3 sau mai mulţi copii – n.r.), sigur că da. (…) Este discutată şi această formulă a unor vouchere. Am discutat-o chiar în interiorul coaliţiei, am discutat-o şi cu preşedintele PSD. Trebuie să avem în vedere care dintre cele două propuneri este mai simplu de aplicat şi care să ajungă mai repede fără să treacă prin întreg procesul acesta birocratic”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă trebuie să se ia în calcul la factura de energie consumul din anul 2021 sau la zi, Ciucă a spus: „Este, din punctul meu de vedere, de luat în calcul luna curentă fără să ne mai raportăm la nimic”.

În legătură cu ajutoarele pentru lemne, premierul a spus că în şedinţa BPN al PNL a prezentat de ce nu s-a luat încă decizia în Guvern.

„Urmează ca până miercuri Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, împreună cu Ministerul Economiei şi Ministerul Finanţelor, să vină cu o propunere concretă în acest sens. Dacă va fi nevoie de un astfel de plafon, îl vom adopta, acum, când discutăm, nu am adoptat această decizie”, a adăugat Ciucă.

Senatul a adoptat marţi OUG 119/2022 privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie electrică, fiind lărgită lista celor care beneficiază de preţ plafonat pentru consumul realizat până la 31 august 2023. Ordonanţa urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole