CJ: Alunecarile de teren din Cavnic n-au legatura cu lucrarile de la Drumul Baia Sprie – Barsana

alunecare terenPrecipitatiile abundente din ultimele zile au provocat inundatii si alunecari de teren in Maramures, una din zonele afectate fiind orasul Cavnic.

Fara a lua in considerare cauzele reale ale alunecarilor de teren de pe DJ 184, la km 20+350, primarul orasului, Vladimir Petrut, s-a grabit sa puna vina pe Consiliul Judetean Maramures si pe firma care efectueaza lucrarile la proiectul „Reabilitare traseu de drum Baia Sprie – Barsana”.

Specialisti din cadrul S.C. Drumuri-Poduri Maramures S.A. s-au deplasat la fata locului pentru a analiza situatia. Alunecarea de teren s-a produs pe partea dreapta a drumului, deasupra unui zid de sprijin din beton, la aproximativ 15 metri distanta de marginea rigolei carosabile a drumului judetean.

Adancimea alunecarii este de 10-12 m, latimea de 8-10 m, iar inaltimea de 1,8-2 m, volumul fiind de aproximativ 150 mc. O parte din pamantul dislocat a ajuns pe partea carosabila si a fost curatat de un buldo-excavator al primariei, carosabilul fiind acum liber, semnalizat cu balize.

Potrivit raportului prezentat, in zona afectata s-au facut lucrari recente de largire a unui drum lateral, care ar fi putut strica echilibrul natural al terenului. Aceste lucrari nu fac parte si nu s-au facut in cadrul lucrarilor aferente proiectului „Reabilitare traseu drum Baia Sprie – Barsana”.

„Domnul primar face acuzatii grave si nefondate din cel putin doua perspective. Pe de-o parte, pentru ca nu este in obligatia firmei executante a proiectului sa execute lucrari care sunt in atributiile administratiei locale a orasului Cavnic.

Ori lucrarile care au provocat alunecarea de teren n-au fost facute de firma Diferit si n-au legatura cu proiectul care se finalizeaza in zilele urmatoare. Pe de alta parte, ar trebui sa cunoasca aceste lucruri, iar domnia-sa da semne ca nu le stie. Asta inseamna, implicit, ca nu-si cunoaste atributiile sau ca dezinformeaza in mod deliberat”, apreciaza presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu.

cjmaramures.ro 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Gogu

    Si ce ” specialisti ” v-au spus astea domnule presedinte, directorul Popan de la politia locala ?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1