CJ Maramures: Construirea Depozitului ecologic de la Sarbi va  incepe in cateva saptamani

depozit-ecologic-deseuriIn cadrul proiectului derulat de Consiliul Judetean Maramures privind Sistemul de Mangement Integrat al Deseurilor in judetul Maramures, nu mai exista nici un contract in procedura de achizitie, toate fiind fie in executare, fie in faza premergatoare emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.

In ultimele zile, in spatiul public au fost lansate zvonuri privind riscul ca proiectul Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Maramures sa nu poata fi finalizat. Unul din motivele de la care pornea aceasta temere era legat de o situatie frecventa in cadrul procedurilor de achizitii publice, respectiv o contestatie pe care a depus-o  una din firmele participante la licitatia pentru consturirea Depozitului ecologic de la Sarbi.

Prin decizia nr. 840/11.06.2015,  Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a respins contestatia firmei respective.

Urmatorul pas este semnarea contractului de executie cu firma castigatoare, care dupa ce isi va constitui garantiile, va primi ordinul de incepere si lucrarile vor putea demara.

Acest contract de lucrari este ultimul ramas de semnat din cadrul proiectului, stiut fiind ca in 9 iunie 2015 a fost semnat si contractul de lucrari  (CL 2) – „Proiectare si executie de lucrari pentru realizarea obiectivelor: Statie de sortare (SS) si Statie de tratare mecano-biologica (MBT) din cadrul CMID Sarbi; Statie de transfer (ST), Statie de sortare (SS) si Centrul de Colectare Deseuri Voluminoase (CCDV) Sighetu Marmatiei; Statie de transfer (ST) Moisei; Statie de transfer (ST) si Centrul de Colectare Deseuri Voluminoase (CCDV)  Targu Lapus, inclusiv dotarea acestora cu utilaje”.

„Unul din scopurile acestui proiect este protejarea sanatatii populatiei si a mediului prin imbunatatirea colectarii si depozitarii deseurilor si prin asigurare inchiderii si ecologizarii depozitelor existente, inclusiv a depozitului de deseuri neconform de la Satu Nou de Jos – Baia Mare (in conditiile contractului de finantare, prin care se prevede relocarea deseurilor din depozitele neconforme de la Seini si Targu Lapus cu respectarea stricta a tehnologiilor de executie si a prevederilor acordului de mediu, se va ecologiza depozitul prin inchidere, avand prevazute facilitati de monitorizare a factorilor de mediu, inclusiv a instalatiei de captare biogaz, in perioada post-implementare, pentru a preintampina ulterior orice risc si temere privind starea de sanatate si confort a populatiei), dar si prin construirea unui nou depozit ecologic in conformitate cu standardele UE”, se arata intr-un comunicat de presa al CJ Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1