CJ Maramures pregateste cererea de finantare pentru reabilitarea tronsonului DJ 185 Valea Viseului – Lunca la Tisa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Judetean Maramures intentioneaza pregatirea cererii de finantare si a documentelor insotitoare pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile prin Programul Operational Comun Romania – Ucraina pentru reabilitarea tronsonului DJ 185 Valea Viseului – Lunca la Tisa.

Proiectul isi propune initierea procesului de dezvoltare a sistemului de infrastructura rutiera intre Romania si Ucraina, precum si intarirea capacitatii institutionale a celor doua comunitati de a initia procese de dezvoltare socio-economice comune.

Proiectul raspunde nevoilor identificate la nivelul local privind asigurarea accesibilitatii locuitorilor comunelor Valea Viseului, Bistra, Petrova, Leordina, Repedea, Ruscova, Poienile de sub Munte la punctul de frontiera Sighetu Marmatiei, a caror interventie pe sectorul de drum DJ 185 Valea Viseului – Lunca la Tisa este mult ingreunata si nu se poate realiza in timp oportun.

Claudia Breban, directorul executiv al Directiei de Dezvoltare si Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Judetean Maramures a aratat ca ”pentru indeplinirea obligatiilor pe care Romania si le-a asumat in vederea securizarii frontierei externe si executarea in conditii normale a supravegherii frontierei de stat, a fost oportuna si necesara adoptarea Proiectului de Hotarare privind solicitarea trecerii drumurilor forestiere si a terenurilor aferente acestora din domeniul public al Statului Roman si din administrarea Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, in domeniul public al judetului Maramures si in administrarea Consiliului Judetean Maramures”.

Astfel, avand in vedere posibilitatea promovarii spre finantare prin Programul Operational Comun Romania – Ucraina a reabilitarii tronsonului DJ 185 Valea Viseului – Lunca la Tisa, Expunerea de Motive a Presedintelui Consiliului Judetean Maramures si Raportul Directiei de Dezvoltare si Implementare Proiecte, alesii judeteni au adoptat, la ultima sedinta a plenului, solicitarea transmiterii unor drumuri forestiere si a terenurilor aferente acestora, din domeniul public al Statului Roman si din administrarea Regiei nationale a Padurilor  – Romsilva, in domeniul public al judetului Maramures si in administrarea Consiliului Judetean Maramures.

Institutia judeteana va respecta prevederile art. 7, alin. 3 din Legea nr. 46.2008 privind Codul Silvic, care interzice trecerea drumurilor forestiere si a terenurilor aferente din domeniul public al judetului Maramures in domeniul privat al acesteia, prin hotarare de CJ. Dupa emiterea Hotararii de Guvern de transfer a terenurilor si a mijloacelor fixe se modifica in mod corespunzator inventarul bunurilor ce alcatuiesc domeniul public al judetului Maramures.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole