CJ Maramures, proiect pentru dezvoltarea economiei sociale

Reclame home 1
Reclame home 1

Consiliul Judetean Maramures anunta lansarea proiectului „Economia sociala – Responsabilitate sociala de la Nord la sud”, care va avea loc miercuri 26 Noiembrie, ora 11, la Hotel Salina, Ocna Sugatag. 

Economia sociala contribuie la consolidarea coeziunii sociale, dezvoltarea comunitatii locale, crearea de locuri de munca, implicarea persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile in activitati economice, facilitand accesul acestora la resursele si serviciile comunitatii. Structurile de economie sociala asigura cadrul legal dezvoltarii/valorificarii competentelor de tip know-how constituind in consecinta o preconditie a incluziunii sociale.

Proiectul vizeaza dezvoltarea activitatilor de economie sociala in vederea cresterii calitatii vietii pentru 50 de tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului, 200 de femei aflate in situatii de risc, 100 de familii care au mai mult de 2 copii, 100 de familii monoparentale si 250 de persoane de etnie roma.

Beneficiul direct al implementarii proiectului este dat de infiintarea locurilor de munca si angajarea beneficiarilor in cadrul celor 14 structuri de economie sociala dezvoltate: crearea a 55 de noi locuri de munca, din care cel putin 40 vor fi rezervate grupului tinta.

Proiectul beneficiaza de un impact multiregional, punand accentul pe transferul de produse traditionale din zona rurala spre cea urbana, de la nord spre sud. Prin activitatile dezvoltate se urmareste integrarea specificului local pe piata muncii, aspect ce va aduce plus valoare structurilor de economie sociala, prin intermediul carora dorim sa cream cai de comunicare intre nord si sud, valorificand traditiile intr-o lume moderna.

Pe termen lung se urmareste implementarea unui model de bune practici in ceea ce priveste sprijinirea grupurilor vulnerabile, promovarea responsabilitatii sociale si facilitarea imbatranirii active.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1. „Dezvoltarea economiei sociale”.

Partenerii implicati in derularea proiectului sunt:

●DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI MARAMURES

●ASOCIATIA PROFESIONALA NEGUVERNAMENTALA DE ASISTENTA SOCIALA ASSOC

●ASOCIATIA CENTRUL DE CERCETARE SI FORMARE A UNIVERSITATII DE NORD BAIA MARE

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole