CJ Maramures solicita instantei constatarea nulitatii contractului dintre CL Grosi si S.C. Drusal 

rampa-gunoi-drusalConsiliul Judetean Maramures a depus la Tribunalul Maramures, in data de 16 septembrie, actiunea in constatarea nulitatii absolute a Contractului de servicii operare in rampa de deseuri Satu Nou de Jos, incheiat intre Consiliul Local Grosi si SC Drusal SA Baia Mare, informeaza cjmaramures.ro.

Se reclama incalcarea normelor legale privitoare la gestiunea serviciilor de utilitati publice, precum si serviciul de salubrizare a localitatii.

Conform obiectului contractului, suntem in fata unei gestiuni de delegare a serviciului de utilitate publica, potrivit prevederilor art. 30, alin (3) din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilitati publice, in vigoare la data incheierii contractului.

In acest articol se stipuleaza: „Contractele de delegare a gestiunii se aproba prin hotarari de atribuire adoptate de autoritatile deliberative ale unitatilor administrativ-teritoriale”. Potrivit alin. 12, in cazul serviciului de salubrizare, „procedura de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii se stabileste in baza prevederilor OUG nr.34 privind atribuirea contractelor de achizitie publica”.

Astfel, autoritatea contractanta are obligatia de a atribui contractul de achizitie publica prin aplicarea procedurilor de licitatie deschisa sau licitatie restransa.

Intrucat la semnarea Contractului de servicii de operare in rampa de deseuri Satu Nou de Jos nr. 3007/13.08.2009, avand ca obiect servicii de depozitare controlata a deseurilor municipale si organizarea sortarii si valorificarii materialelor reciclabile rezultate din activitatile gospodaresti si economice, incheiat intre Consiliul Local Grosi si S.C. Drusal SA nu au fost aplicate procedurile de licitatie publica, s-a solicitat instantei constatarea nulitatii absolute a acestui contract.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1