CJ Maramures spune ca are banii necesari pentru acoperirea cheltuielilor de functionare a primariilor din judet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Zilele trecute, Parlamentul Romaniei a aprobat Bugetul de Stat pentru anul 2019, buget care a inclus si fondurile care vor fi alocate judetului nostru. Maramuresul are 76 de unitati administrativ-teritoriale, respectiv 76 de primari.

In acest context, executivul Consiliului Judetean Maramures spune ca bugetul pentru autoritatile locale este cu 7 miliarde de lei mai mare in anul 2019, fata de anul 2018. 100% din impozitul pe venit, care se realizeaza pe teritoriul unei localitati, ramane la autoritatile locale, din care 60% intra direct la bugetul localitatii, iar restul de 40% ajunge, in diferite formule, la bugetul Consiliului Judetean si indirect se intoarce la aceleasi localitati. Pe langa aceste sume la bugetul fiecarei localitati se adauga sumele din taxele si impozitele locale, sumele din TVA, alocarile de la Consiliul Judetean si sumele atrase prin proiecte.

Este pentru prima data cand bugetul de functionare pentru fiecare autoritate locala va fi asigurat de catre Consiliul Judetean Maramures, dar si intreaga procedura de alocari financiare catre primarii. Aceasta procedura a fost, pana in prezent, asigurata de catre Administratia Judeteana de Finante, pe baza unor formule prea putin intelese.

Executivul Consiliului Judetean Maramures a mai precizat ca intreaga procedura va fi una transparenta si se va tine cont de necesitatile fiecarei primarii in parte.

“Sumele pe care institutia le are la dispozitie sunt mai mult decat suficiente pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de functionare ale primariilor din Maramures, deoarece nicio unitate administrativ-teritoriala nu va avea buget mai mic decat in anul 2018”, sustine conducerea CJ Maramures.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1