CJ Maramures sustine financiar tabara de pregatire a olimpicilor la matematica din Targu Lapus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In perioada 1-7 septembrie 2017, Inspectoratul Scolar Judetean Maramures in parteneriat cu Liceul Teoretic ”Petru Rares” Targu Lapus si Consiliul Local ”Targu Lapus” organizeaza traditionala tabara de pregatire a elevilor olimpici la matematica.

Editia a VII-a a acestei forme de pregatire se desfasoara la Liceul Teoretic ”Petru Rares” Targu Lapus, participand un numar de 34 de elevi, 7 profesori si un cadru medical, a declarat Ana Lucretia Maria Moldovan, inspector scolar general. Totodata, a aratat ca aceste activitati de pregatire a elevilor de performanta au contribuit la obtinerea unor rezultate foarte bune la Olimpiadele si Concursurile Nationale.

”Din cei 19 elevi participanti la Olimpiada Nationala, doi elevi au obtinut medalia de aur, cinci elevi au obtinut medalia de argint, sapte elevi au obtinut medalia de bronz, iar sase elevi au obtinut mentiune din partea Ministerului Educatiei Nationale. Am avut sapte elevi la barajul de formare a lotului Romaniei pentru olimpiadele internationale, din care doi elevi au facut parte din lotul restrans al Romaniei, obtinand rezultate remarcabile. Consiliul Judetean Maramures a sprijinit si in anii anteriori proiectele propuse de ISJ, fapt pentru care am venit cu o noua rugaminte de ajutor financiar pentru buna desfasurare a taberei din acest an”, a precizat inspectorul scolar general, Ana Moldovan.

In urma testelor de pregatire si selectie, elevul Vlad Robu, clasa a IX-a la Colegiul National ”Vasile Lucaciu” a participat, in a doua parte a lunii iulie, la Olimpiada Pluridisciplinara care a avut loc in Tuymaada – Federatia Rusa, unde a obtinut medalia de bronz la matematica.

Elevul Paul Becsi, clasa a IX-a la Colegiul National ”Gheorghe Sincai” Baia Mare a facut parte din lotul Romaniei pentru Balcaniada de Juniori la Matematica care s-a desfasurat in Varna, Bulgaria, intre 24 – 28 iunie 2017. La aceasta competitie, Romania a ocupat locul I pe natiuni obtinans trei medalii de aur si trei de argint, una dintre medaliile de argint fiind cucerita de elevul baimarean Paul Becsi.

Seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a declarat ca institutia pe care o reprezinta a sprijinit si va sprijini si in viitor performanta in educatie, elevii Maramuresului fiind incurajati sa se pregateasca temeinic pentru a obtine rezultate foarte bune in competitiile nationale si internationale la care participa.

”Copiii sunt viitorul nostru, iar acesti elevi de exceptie ai Maramuresului trebuie sustinuti pentru a putea da tot ce au mai bun in concursurile la care se prezinta. Am primit cu deschidere fiecare propunere de parteneriat facuta de Inspectoratul Scolar Judetean si am sustinut, la fiecare sedinta a plenului, necesitatea de a investi in educatie.

Doresc sa ii felicit, pe aceasta cale, pe cei doi elevi extraordinari, Vlad Robu si Paul Becsi pentru rezultatele pe care le-au obtinut pentru Romania si pentru Maramures in cadrul celor doua competitii internationale. Tabara de matematica care se desfasoara, in acest an, in Targul Lapus, a beneficiat de sustinerea financiara a Consiliului Judetean si la editiile anterioare, anul acesta alocand, din rezerva bugetara, suma de 20.000 de lei”, a declarat Gabriel Zetea, presedintele Consiliului Judetean Maramures.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole