CJSU Maramures, masuri pentru asigurarea deszapezirii sectoarelor de drumuri publice si buna desfasurare a circulatiei rutiere

Avand in vedere informarea meteorologica de vreme nefavorabila si prognoza de precipitatii sub forma de ninsoare, la nivelul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures au fost intreprinse masurile necesare stabilite in planul pentru perioada sezonului rece. Conform datelor primite de la meteorologi, in zonele montane vor predomina ninsorile, vantul va prezenta intensificari care vor viscoli ninsoarea, iar temporar vizibilitatea va fi redusa.

Administratorii sectoarelor de drumuri publice din judet au fost informati cu privire la prognoza meteorologica si a fost facuta solicitarea de interventie pentru deszapezire cu utilaje si material antiderapant. Pe perioada de iarna vor fi inchise urmatoarele sectoare de drumuri judetene: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Pasul Gutai; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelinta-limita judet Salaj; DJ 182B, Baita de Sub Codru-limita judet Satu Mare, DJ 183C, intersectie Suior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui-Petrova; DJ 109 F, Rotunda-Strambu Baiut; DJ 186D, Botiza-Poienile Izei; DJ109U, Baiut-Botiza. S-a solicitat societatii judetene montarea de indicatoare rutiere/panouri pentru semnalizarea celor aflati in trafic ca drumul este inchis circulatiei rutiere.

“Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta va monitoriza desfasurarea circulatiei rutiere pe drumurile publice, asigurarea serviciilor de utilitate publica (alimentare cu energie electrica, gaze naturale, apa, comunicatii etc).
Sectia de Drumuri Nationale Baia Mare are in stoc 6447 tone sare, 47,1 tone clorura de calciu, 28 tone nisip, 50 utilaje operationale si carburantul necesar pentru interventie.

SC Drumuri si Poduri Maramures detine 4000 tone sare, 5000 tone nisip, 68 de utilaje operationale si carburantul necesar pentru interventie.

Cetatenii care se confrunta cu probleme in trafic din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile pot apela telefonul unic de urgenta 112, respectiv obtine informatii cu privire la starea partii carosabile de la Dispeceratul Sectiei de Drumuri Nationale, la telefon 0262 211789 si Dispeceratul SC Drumuri Poduri Maramures, la telefon 214 101”, se arata intr-un comunicat al CJSU Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1