CJSU Maramures recomanda cetatenilor cu probleme de sanatate sa nu se expuna la frig

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Avand in vedere temperaturile negative din cursul noptii si al diminetii de astazi, 6 ianuarie 2020, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Maramures recomanda cetatenilor sa nu se deplaseze afara fara manusi, caciula, fular, sosete groase.

Persoanele cu afectiuni cardio-respiratorii reprezinta o alta categorie, care trebuie sa se fereasca de frig pentru ca expunerea indelungata la temperaturi extreme negative poate agrava aceste boli. Trecerea brusca de la ger la caldura poate, de asemenea, favoriza probleme de sanatate. Temperaturile extreme negative pot cauza degeraturi, hipotermii sau boli respiratorii.

Conform specialistilor in medicina, organismul uman tinde sa isi mentina o temperatura constanta prin autoreglare, insa cu toate acestea, daca temperatura mediului devine tot mai scazuta, cu atat mai mare este pierderea termica. Daca la vremea geroasa se adauga fenomene ca umezeala, vant sau alti factori, acest proces creste exponential.

Se va acorda, in aceste zile cu temperaturi extrem de negative, o atentie deosebita persoanelor fara adapost care sunt vulnerabile la ger.

CJSU Maramures: ”Pentru a preveni producerea unor situatii de urgenta, cum ar fi incendiile, solicitam populatiei sa nu utilizeze instalatii improvizate de incalzire care pot pune in pericol viata cetatenilor, bunurile materiale ale persoanelor juridice si fizice.”

Informatii: CJSU Maramures//ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole