CL Baia Mare, hotarare privind initierea procedurilor de realizare a unui obiectiv socio-cultural- sportiv si de agrement

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Recent, Consiliul Local Baia Mare a aprobat un proiect de hotarare privind initierea procedurilor de identificare si solicitare de oferte de vanzare teren pentru realizarea unui obiectiv socio – cultural – sportiv si de agrement.

“Se insuseste Nota de fundamentare nr. 2369/19.01.2018 a Directiei Generale Dezvoltare Publica privind necesitatea realizarii unui obiectiv socio – cultural – sportiv si de agrement pe raza municipiului Baia Mare, la standardele corespunzatoare cerintelor actuale, Anexa nr.1 la prezenta hotarare.

Se aproba initierea procedurii de identificare si solicitare de oferte de vanzare teren pentru implementarea investitiei, pentru a crea o parcela de aproximativ 15 ha in intravilanul Municipiului Baia Mare”, se arata in proiect.

In acest sens a fost constituita si o comisie, formata din mai multi reprezentanti ai municipalitatii.

De asemenea, dupa expirarea termenului de depunere, comisia va analiza ofertele de vanzare si va intocmi un raport cu privire la situatia juridica a terenurilor ofertate, pe care il va inainta Consiliului Local spre analiza.

In nota de fundamentare privind necesitatea si oportunitatea realizarii unui obiectiv socio-cultural-sportiv si de agrement in Municipiul Baia Mare se precizeaza ca orasul ar avea nevoie, printre altele, de o noua sala polivalenta, dar si de un stadion.

“Pentru ca in Municipiului Baia Mare sa se desfasoare activitati sportive, culturale si de agrement in cele mai bune conditii, atat din punct de vedere al spatiului cat si din punct de vedere al fluxurilor specifice unor astfel de activitati este necesar realizarea unui obiectiv socio-cultural-sportiv si de agrement la standarde corespunzatoare cerintelor actuale, compus din urmatoarele:

– sala polivalenta (minim 5.000 locuri), pentru care este necesar un teren de cca. 2 ha;

– stadion (minim 10.000 locuri), pentru care este necesar un teren de cca. 3 ha;

– zona de agrement, care sa cuprinda si un aquapark, pentru care este necesar un teren de cca. 6 ha”.

De altfel, reprezentantii municipalitatii au dat zona Pirita ca posibila locatie pentru realizarea unor astfel de obiective.

Conform respectivei note de fundamentare, sursele de finantare pentru realizarea acestui obiectiv pot fi:

– Program finantat din Fonduri Europene;

– Programul National de Constructii de Interes Public sau Social, derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin Compania Nationala de Investitii.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *