Clopotele din bisericile ortodoxe ale Maramuresului vor fi trase timp de cinci minute in fiecare zi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

In contextul situatiei provocate de epidemia de coronavirus, incepand de miercuri, 18 martie, clopotele din bisericile ortodoxe ale Maramuresului si Satmarului vor rasuna in fiecare zi, de la ora 12:00, timp de cinci minute.

PS Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, considera ca sunetul acestora este pe de-o parte un strigat de rugaciune si de ajutor catre Dumnezeu.

„Intrucat situatia de urgenta instituita pe intreg teritoriul Romaniei presupune restrictionarea unor drepturi si libertati ale cetatenilor, iar izolarea produce tristete, singuratate si senzatia de pustiu, INDATORAM preotii si Consiliile parohiale sa aplice traditia existenta, aceea ca la ora 12.00 sa fie trase clopotele in toate bisericile de la oras, de la parohii si manastiri timp de 5 minute.

Sunetul lor este pe de-o parte un strigat de rugaciune si de ajutor catre Dumnezeu, iar pe de alta parte o dovada ca Hristos – Dumnezeu si Biserica Lui sunt cu noi si ne poarta de grija in aceasta vreme de incercare, fiind in stare de veghe”, a spus Episcopul Iustin.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole