Clubul Copiilor Sighetu Marmatiei – Filiala Viseu de Sus: Cercul de informatica – o alternativa a timpului liber

Reclame home 1
Reclame home 1

„Totul in lumea reala se invarte in jurul informatiei si intotdeauna castiga cel care e mai bine informat…”

In secolul in care traim, calculatorul a patruns in aproape toate domeniile de activitate, din acest motiv, o buna cunoastere a calculatorului a devenit o necesitate. Fiecare copil trebuie sa-si imbogateasca cunostintele in acest domeniu, ei au aceasta oportunitate inscriindu-se la Cercul de Informatica din cadrul Clubului  Copiilor Sighetu Marmatiei – Filiala Viseu de Sus. La acest cerc sunt inscrisi copii cu varste cuprinse intre 8 si 16 ani. Copiii inscrisi la grupele de incepatori vor deveni buni utilizatori ai calculatorului, iar cei pasionati de informatica, inscrisi la grupele de avansati, au posibilitatea de a invata limbaje de programare si diferite programe care ii vor ajuta sa devina mici programatori. Toti copiii au sansa de a participa la diferite concursuri judetene, interjudetene si nationale, care se organizeaza in acest domeniu.

In cadrul Cercului de informatica, ne propunem familiarizarea, prin joc, a copiilor, cu noile tehnologii:

  • explorarea diferitelor componente si functii ale computerului sau ale altor dispozitive digitale. Copiii vor vedea partile componente ale unui dispozitiv digital (calculator, device de telecomunicatii) disponibile in mediul apropiat;
  • vor cunoaste resurse si aplicatii software utile in procesul de invatare a altor (explorare, selectie, procesare, realizare de material in format digital pentru disciplinele studiat la scoala, e-learning);
  • Vor fi determinati sa-si dezvoltare o atitudine critica asupra beneficiilor si riscurilor utilizarii tehnologiilor de informare si comunicare asupra vietii cotidiene, a invatarii si a relatiilor cu cei din jur;
  • Vor invata principiile de programare intr-un mod specific varstei.

In cadrul orelor de curs din cadrul cercului, elevii vor invata diferite continuturi specifice Informaticii si TIC, precum si alte continuturi care nu se studiaza in cadrul orelor de informatica din cadrul scolii. Ei vor fi ajutati si invatati sa realizeze diferite produse informatice practice si utile, sa descopere noi utilizari ale calculatorului si tehnologiei, sa-si descopere noi talente, sa-si dezvolte abilitatile practice, sa fie buni utilizatori si sa descopere rolul tehnologiei, a calculatorului, in viata lor de elevi, totul, sub indrumarea unui cadru didactic de specialiate, imbinand utilul cu placutul si petrecand timpul liber intr-un mod placut si relaxant.

Cursurile Cercului de informatica incep din data de 2 octombrie,  sunt gratuite si se deruleaza pe tot parcursul anului scolar, orice elev inscris, va frecventa cursurile o data pe saptamana iar un curs va dura 2 ore.

Inscrierile se vor face cu acordul parintilor, fiecare parinte va completa o cerere tip de inscriere cu datele elevului si va atasa o copie de pe certificatul de nastere al acestuia.

Metoda de predare va fi centrata pe elev pentru a exploata spiritual creator al acestora si a-i atrage in procesul de invatare. Alaturi de beneficiile pe care le aduce tehnologia, tot mai multi parinti, educatori, cercetatori si practicieni abordeaza problema riscurilor potentiale ale utilizarii necorespunzatoare a noilor tehnologii. Siguranta utilizarii noilor tehnologii de informare si comunicare in randul copiilor reprezinta una dintre preocuparile majore la nivel european si international. De aceea, in cadrul cursului dorim sa ne preocupam de construirea unei atitudini critice asupra impactului pe care il au noile tehnologii de informare si comunicare asupra vietii cotidiene a elevului, asupra invatarii si asupra relatiilor cu ceilalti.

Inscrieri se pot face la sediul Clubului Copiilor Sighetu Marmatiei Filiala Viseu de Sus. str. Libertatii nr. 21 iar mai multe informatii puteti afla de la profesoara coordonator de cerc, Moldovan Raluca Maria – 0745873010.

Profesor ing. coordonator Raluca Maria Moldovan

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole