Clubul turc de fotbal Galatasaray va fi supus unui “examen mai amanuntit” in legatura cu fair-playul financiar

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Clubul turc de fotbal Galatasaray va fi supus unui “examen mai amanuntit” in legatura cu fair-playul financiar, a anuntat vineri UEFA, citata de AFP, care aminteste ca in acceasi situatie este si Paris Saint-Germain, relateaza Agerpres.

Introdus in 2011, fair play-ul financiar interzice cluburilor angajate in competitiile europene (Liga Campionilor, Europa League) sa cheltuiasca mai mult decat produc. In orice caz, ele nu trebuie sa aiba un deficit mai mare de 30 de milioane cumulat pe trei exercitii financiare.

In caz de nerespectare a regulamentului, UEFA poate sanctiona un club, mergand de la un simplu avertisment pana la excluderea din cupele europene sau interzicerea efectuarii de transferuri.

In cazul clubului turc, forul fotbalistic european precizeaza ca un “acord negociat” pe 13 iunie “ramane in vigoare pana la noi ordine”.

Prin “acord” trebuie inteleasa o sanctiune negociata: Galatasaray s-a angajat, pentru sezoanele 2018-2022, la o “contributie financiara” putand ajunge la 15 milioane de euro, o limitare a numarului de jucatori in competitiile UEFA si o “limitare semnificativa a cheltuielilor pe piata transferurilor”.

Acest acord a fost incheiat cu anchetatorul sef al ICFC, instanta insarcinata cu controlul financiar al cluburilor in cadrul UEFA. ICFC este impartita in camera de instructie, care ancheteaza presupuse nereguli, si camera de judecata, ce decide eventuale sanctiuni.

In urma incheierii acestui acord, presedintele ICFC a cerut o analiza efectuata de a doua camera, cea de judecata. Aceasta a decis vineri sa trimita dosarul clubului turc camerei de instructie pentru un “examen mai amanuntit”.

La sfarsitul lui septembrie, un traseu asemanator a avut dosarul lui PSG, in vizorul instantei europene dupa mercato-ul sau faraonic din vara lui 2017, cand clubul francez a cheltuit in total peste 400 de milioane de euro pentru aducerea lui Neymar si Kylian Mbappe.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *