Cluj: Clinica de Pediatrie II a inaugurat doua camere sterile destinate copiilor cu afectiuni cu afectiuni oncologice

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Doua camere sterile, a caror finantare ce se ridica la 100.000 de euro a fost asigurata printr-o sponsorizare oferita de organizatorii festivalului Untold, au fost inaugurate, vineri, la Clinica de Pediatrie II din Cluj-Napoca, relateaza Agerpres.

Potrivit sefului clinicii, Gheorghe Popa, inaugurarea celor doua camera sterile, destinate departamentului de Onco-Pediatrie, este extrem de importanta deoarece copiii cu tumori maligne severe au nevoie de conditii speciale pentru a fi feriti de contaminarea cu bacterii agresive.

“Inaugurarea a doua camere sterile, cu cate un singur pat, pentru departamentul Onco-Pediatrie al clinicii, este un moment important, dotarea fiind una speciala, cum sunt putine in Romania. Importanta lor este majora pentru tratarea copiilor cu tumori maligne severe, care sunt imunodeprimati, iar riscul contaminarii in spital cu bacterii agresive este major. Lupta impotriva infectiilor si prevenirea lor este de importanta vitala, la fel si asigurarea unor conditii vitale pe perioada in care copilul cu leucemie face tratament. Cele doua camere ne ofera posibilitatea de a trata cazurile de cancer si, in masura in care tratamentul este eficient, copiii sa supravietuiasca. Camerele sunt suficiente, un copil bolnav va sta doua saptamani pentru un tratament”, a spus Gheorghe Popa.

El a subliniat si faptul ca, de acum, clinica poate oferi conditiile necesare pentru a-i determina pe parintii copiilor cu afectiuni oncologice sa aleaga sa nu mai plece in strainatate pentru tratamente si sa fie increzatori ca si in Romania pot gasi conditiile de ingrijire medicala si de igiena care se impun in asemenea cazuri.

La randul sau, directorul de marketing si comunicare Untold, Edy Chereji, a afirmat ca investitia se ridica la 100.000 de euro, din care 18.000 au fost donati de fanii festivalului Untold.

“Este un proiect care va salva vieti si va fi un exemplu pentru alti jucatori din piata de a ni se alatura in vederea altor proiecte pe care le vom face. Sunt primele astfel de camere sterile construite in Cluj-Napoca, iar in sectia Clinicii de Pediatrie II sunt tratati anual 100 de copii”, a spus Chereji.

Potrivit Agerpres proiectul de dotare a clinicii a fost coordonat de Asociatia “Daruieste Viata”, a carei presedinte, Carmen Uscatu, a explicat importanta unei astfel de donatii pentru rata de succes a tratamentului destinat copiilor cu afectiuni oncologice.

Investitia a constat in amenajare a doua camere care au fost dotate cu instalatii de filtrare a aerului si care au presiune constanta, astfel incat sa poata fi tinute sub control foarte strict conditiile de sterilitate. De asemenea, camerele prevad si capacitatea de insotire a copiilor de catre parinti pe parcursul tratamentului.
Potrivit datelor oferite de organizatori, in Romania, unul din doi copii bolnavi de cancer moare, in timp ce in tarile din vestul Europei rata de supravietuire depaseste 90%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2