Cluj-Napoca, in topul oraselor europene unde este cel mai usor sa gasesti un loc de munca

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Orasul Praga este pe primul loc in UE cand vine vorba de usurinta de a gasi un loc de munca, in conditiile in care, in anul 2015, aproximativ 72% dintre respondentii unui sondaj erau de acord cu afirmatia ca este usor sa gaseasca un loc de munca in capitala Cehiei, urmati de locuitorii din Cluj-Napoca (67%), München (62%) si Bratislava (62%), arata datele publicate vineri de Eurostat, informeaza AGERPRES.

La polul opus, exista 10 orase in Uniunea Europeana unde 8 din 10 respondenti nu sunt de acord cu afirmatia ca este usor sa gaseasca un loc de munca. Cel mai mare procent de respondenti care nu sunt de acord cu aceasta afirmatie sunt in Palermo (96%), Napoli (93%) si Torino (85%), precum si in regiunea Athina din jurul capitalei Greciei (85%) si orasul spaniol Málaga (85%).

Referitor la gradul de satisfactie al locuitorilor din orasele din UE fata de locul lor de munca, pe primul loc sunt locuitorii din Graz (al doilea oras din Austria), unde in anul 2015 aproximativ 85% se declarau satisfacuti de locul lor de munca, urmati de locuitorii din Viena (79%) si cei din Copenhaga (78%).

La polul opus, cel mai scazut nivel de satisfactie fata de locul de munca se inregistra in orasul industrial Miskolc din nord-estul Ungariei (44%), urmati de cei din Athina (45%) si cei din Budapesta si Piatra Neamt, ambele cu un grad de satisfactie de 49%. Eurostat subliniaza ca acestea sunt singurele orase din UE unde mai putin de jumatate din populatie se declara satisfacuta de locul de munca actual.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1