septembrie 19, 2021

Cluj: O pasagera sosita pe Aeroportul Avram Iancu, suspecta de coronavirus, a fost dusa la Spitalul de Boli Infectioase. Ce spune DSP

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Directia de Sanatate Publica (DSP) Cluj informeaza ca e putin probabil ca persoana ajunsa marti, pe aeroportul clujean, cu suspiciune de contaminare cu coronavirus, sa sufere de infectie cu acest virus, informeaza AGERPRES.

“In cursul zilei de astazi, 28.01.2020, pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varsovia-Cluj-Napoca, a fost preluata o persoana care a anuntat anterior ca este posibil sa fi venit in contact cu o persoana cu suspiciune de infectie cu nCoV 2019 (coronavirus). A fost alertat aeroportul si conform procedurii aeronava a fost garata.

Medicul epidemiolog din Directia de Sanatate Publica a judetului Cluj a efectuat ancheta epidemiologica, conform procedurilor. In urma anchetei s-a decis ca masura profilactica (persoana este asimptomatica) izolarea in Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca pentru o perioada de pana la 14 zile si prelevarea de probe conform metodologiei. In urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase, medicii specialisti considera putin probabil ca persoana sa fie infectata cu nCoV”, se arata intr-un comunicat al DSP Cluj.

Pasagerii din avion vor fi monitorizati.

“Pentru pasagerii din aeronava (in numar de 57) s-a intocmit o evidenta cu datele acestora pentru a putea fi contactati si monitorizati. Totodata, acestia au primit informatii cu privire la simptomatologia bolii si le-a fost recomandat ca in cazul aparitiei unor simptome sa se adreseze serviciului de urgenta 112 in vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca”, se mai arata in comunicat.

O pasagera care a sosit, marti, pe Aeroportul International Avram Iancu din Cluj-Napoca, este suspecta de faptul ca ar putea fi contaminata cu coronavirus si a fost transportata la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj-Napoca. Femeia a fost in Asia de Sud-Est si ar fi intrat in contact cu persoane din China.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2