Cluj: UBB, inclusă în clasamentul internaţional QS al universităţilor, în primele 3%

Reclame home 1
Reclame home 1

Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca este inclusă în clasamentul internaţional QS al universităţilor, în intervalul 800-1.000, primele 3%, alături de Universitatea Bucureşti, singurele instituţii de învăţământ superior din România, informează AGERPRES.

“UBB în unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaţionale ale universităţilor. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este prezentă din nou în clasamentele internaţionale reprezentative ale instituţiilor de învăţământ superior. Conform datelor publicate miercuri, 10 iunie 2020, UBB este una dintre cele două instituţii de învăţământ superior din România care au fost incluse în clasamentul internaţional QS al universităţilor, clasament care utilizează atât indicatori educaţionali, cât şi indicatori de cercetare şi de internaţionalizare. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea din Bucureşti sunt universităţile româneşti de anvergură internaţională care reprezintă România în acest clasament exclusivist al universităţilor”, se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de UBB.

Potrivit sursei citate, UBB se află în intervalul 800-1.000 al universităţilor incluse în clasamentul QS, alături de Universitatea din Bucureşti.

“Prezenţa şi poziţionarea universităţilor româneşti în rankingurile internaţionale depind de eforturile şi realizările proprii, însă sunt condiţionate major în mod categoric şi de politicile naţionale în domeniu, iar aici mă refer mai ales la susţinerea adecvată a finanţării şi la existenţa unei legislaţii competitive care să ne permită să ne dezvoltăm în ritmul universităţilor internaţionale. UBB şi-a asumat ca obiectiv strategic statutul de universitate de tip world-class, iar eforturile noastre sunt direcţionate puternic spre atingerea acestui obiectiv, însă toate aceste eforturi pot fi amplificate sau distruse de politicile naţionale în domeniul educaţiei şi cercetării. Până acum nu prea ne-au ajutat, dimpotrivă, dar să vedem de acum încolo”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

În clasamentul anterior existau patru universităţi din România.

“În sistemul QS STAR UBB este distinsă cu 4 stele, fapt care corespunde statutului de universitate internaţională de excelenţă. UBB se prezintă astfel astăzi ca o universitate cu profil internaţional, demonstrând excelenţă în predare şi cercetare, cu un mediu academic stimulativ care asigură oportunităţi excelente de studiu şi de integrare a absolvenţilor pe piaţa muncii, contribuind prin inovare avansată la o societate bazată pe cunoaştere, care asigură o calitate crescută a vieţii oamenilor. Clasamentul anterior QS al universităţilor (QS World University Ranking 2019) includea patru instituţii de învăţământ superior din România, numărul lor reducându-se în 2020/2021 la 2. În condiţiile în care, la nivel internaţional, există aproximativ 26.000 de universităţi, rezultatul din acest an poziţionează UBB în primele 3% universităţi ale lumii”, se mai arată în comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2