CNAB: Avand in vedere cresterea considerabila a traficului, recomandam pasagerilor sa vina la aeroport cu 3 ore inainte de decolare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) recomanda pasagerilor sa se prezinte la aeroport cu trei ore inainte de decolare, in urma cresterii considerabile a traficului in aceasta perioada estivala, relateaza Agerpres.

“Avand in vedere cresterea considerabila a traficului in perioada estivala, in care sunt introduse in programul de zbor numeroase curse charter, recomandam pasagerilor sa se prezinte la aeroport cu trei ore inainte de ora zborului. Aceasta recomandare se adreseaza, in special, pasagerilor care au cursa programata in intervalul orar 05:00 — 08:00”, se mentioneaza pe site-ul CNAB.

La mijlocul lunii mai, CNAB anunta ca aeroporturile Capitalei — Henri Coanda si Aurel Vlaicu — au fost incluse de Airports Council International-Europe in top 5 european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in primul trimestru din 2017.

“La categoria aeroporturilor cu 5 — 10 milioane de pasageri pe an, Aeroportul Henri Coanda, care a avut o crestere de 21,4% a traficului aerian, a ocupat al cincilea loc, dupa Reykjavík-Keflavik (Islanda), Kiev, Larnaca (Cipru) si Malta. Aeroportul Baneasa a ocupat primul loc, dar la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, fiind urmat de Nis (Serbia), Oradea, Mykonos (Grecia), Zadar (Croatia)”, a spus CNAB.

CNAB a inregistrat, in primele trei luni ale anului 2017, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti-Baneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 2,6 milioane pasageri si 28.249 miscari de aeronave (aterizari si decolari).

“Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european, de 6,9%. Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european, de 3%. Astfel, in primele opt luni ale anului 2016, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 8,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut”, arata CNAB.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a fost infiintata prin fuziunea dintre Compania Nationala “Aeroportul International Henri Coanda — Bucuresti” SA si Societatea Nationala “Aeroportul International Bucuresti Baneasa — Aurel Vlaicu” SA.

CNAB si-a inceput activitatea in data de 5 februarie 2010. Capitalul social inregistrat este de 143.772.150 lei. Structura actionariatului companiei este: 80% actiuni detinute de statul roman, reprezentat de Ministerul Transporturilor, si 20% actiuni detinute de Fondul Proprietatea.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *